Colocviu international la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad

 

In intervalul 6-8 iunie 2007, la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad vor debuta lucrarile Colocviului de Teologie Dogmatica cu tema: "Teologia Dogmatica Ortodoxa: accente si perspective in cadrul misiunii Bisericii in lumea contemporana". Simpozionul reprezinta cea de a II-a etapa a unui colocviu international de Teologie Dogmatica, avand drept tematica: "Accente si perspective in cadrul misiunii Bisericii in contemporaneitate". Vor participa la acest simpozion profesori de Teologie din medii universitare ca Moscova, Belgrad, Sofia, Grecia, Paris, SUA, precum si din tara noastra, din principalele Facultati de Teologie Ortodoxa.

Vor fi abordate teme nu numai din sfera Teologiei Dogmatice, ci si din cea a misiunii si pastoratiei Bisericii. Dintre acestea amintim: "Cunoasterea lui Dumnezeu prin Duhul Sfant", "Implicatiile teologice ale invatamantului dogmatic pentru lucrarea si gandirea Bisericii in lumea de astazi", "Relatia dintre teologia ortodoxa si cultura in vremea noastra", "Criteriul teologic absolut si importanta lui pentru teologia sistematica intr-o lume a modernitatii, aflati in permanenta schimbare", "Elemente hermeneutice pentru depasirea unor conceptii unilaterale legate de raportul dintre teologie si cultura", "Eclesiologia euharistica - motor al misiunii Bisericii in lumea de astazi", "Dogma si misiunea in lucrarea Bisericii astazi", "Centralitatea lui Hristos ca si Logos Creator si Mantuitor in teologia Bisericii si in misiunea ei in vremea noastra", "Dimensiunea ecumenica a gandirii si slujirii ortodoxe", "Aspecte teologice cu privire la viata Bisericii in Duhul Sfant dupa Sf.

Grigorie Palama", "Duhul Sfant si misiunea Bisericii astazi", "Invatamantul teologic - o dogmatica ortodoxa in America de astazi", "Noi tendinte si perceptii in Teologia dogmatica din Biserica Bulgara in contextul european si universal"etc. Dupa sustinerea acestor referate, lucrarile vor fi continuate de discutii si luari de pozitii privitoare la aceste subiecte.

 

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

.

05 Iunie 2007

Vizualizari: 1677

Voteaza:

Colocviu international la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE