Colocviu: Nicolae Berdiaev, persoana, libertatea, creativitatea, viitorul conditiei umane

Un colocviu dedicat lui Nicoale Berdiaev, unul dintre cei mai cunoscuti ganditori rusi din secolul al XX-lea, se va desfasura in zilele de 13-14 aprilie 2013 in localitatea franceza Castelnaudary, informeaza agentia de stiri Orthodoxie.com.

Prima zi va fi inchinata operei si gandirii lui Berdiaev. Cea de-a doua zi va dezbate problema viitorului democratiei, personalimsului si dimensiunii spirituale a vietii "comunitare”. Printre invitati se numara:  Antoine Arjakovsky, Jean-Marie Gourvil, Cyrille Sollogoub, Nikita Struve.

Nascut la 6/19 martie 1874 la Kiev, intr-o familie apartinand aristocratiei militare, Nicolae Berdiaev este unul dintre cei mai cunoscuti ganditori rusi preocupati de filozofia spiritului. A fost elev al scolii de cadeti din Kiev, apoi student la universitatea aceluiasi oras. A predat filozofia si istoria la Universitatea din Moscova. In 1920 a fost arestat si anchetat de serviciile de securitate sovietice, iar in 1922 exilat, din motive ideologice, impreuna cu alti douazeci si cinci de intelectuali. De atunci si pana la moartea sa, in 1948, a locuit in Germania si in Franta.

Dintre lucrarile sale amintim: Sensul creatiei (1927); Un nou Ev Mediu (1927) ; Destinul omului in lumea de azi (1936) ;  Originea si sensul comunismului rus (1937);  Ideea rusa (1946) ; Sensul istoriei (1948) ; Cunoasterea de sine (1949).

.

04 Februarie 2013

Vizualizari: 259

Voteaza:

Colocviu: Nicolae Berdiaev, persoana, libertatea, creativitatea, viitorul conditiei umane 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

nicolae berdiaev

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE