Colocviul international la Accademia di Romania din Roma

Sambata, 28 mai, la Accademia di Romania din Roma, va avea loc colocviul international: „Traditii si marturii athonite intre sfarsitul sec. XVIII si inceputul sec. XX” la care participa arhim. Andrei Tudor, staretul manastirii Dervent, si arhitectul Dan Corneliu, cu o expozitie de desene reprezentand manastiri si schituri din Muntele Athos.

Cele 71 de desene au fost realizate de catre arhitectul Dan Corneliu in anul 1999 cand a stat timp de doua luni si jumatate in manastirile Muntelui Athos.

Exponatele vor ramane la Roma pana in seara zilei de luni, 30 mai.

Evenimentul, a X-a editie a colocviului international de studii asupra culturii si spiritualitatii Sfantului Munte, este organizat de catre Asociatia culturala „Impreuna pentru Athos”. Scopul colocviului este acela de a redescoperi si de a face cunoscut imensul patrimoniu spiritual si artistic al culturii athonite.

Biroul de presa si comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului
 

.

27 Mai 2011

Vizualizari: 901

Voteaza:

Colocviul international la Accademia di Romania din Roma 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • PRICHICI RODICAPostat la 2011-05-28 01:54

    Foarte frumos ceea ce faceti, dar ar fi foarte bine daca ati face cunoscut patrimoniul spiritual si artistic al culturii Ortodoxe Romane ! Oamenii de pretutindeni trebuie sa stie despre Romania mai mult decat despre Muntele Athos ! Este spre beneficiul prezent al romanilor din tara si din diaspora. Nu o luati, va rog, ca o critica. Este imperios necesar ca Biserica Ortodoxa Romana sa ajute Romania ! Intelegeti ? Rodica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE