Compozitorul Anton Pann a fost omagiat la Giurgiu

Parohia „Buna Vestire“ din municipiul Giurgiu, in colaborare cu Seminarul Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul“ din acelasi oras, a organizat pe 1 noiembrie, cu binecuvantarea Preasfintitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Simpozionul „Anton Pann in contemporaneitate“. Evenimentul a reunit istorici, cadre didactice, elevi ai scolilor si liceelor din municipiul Giurgiu si reprezentanti ai mai multor institutii precum: Academia Romana, Muzeul Judetean „Teohari Antonescu“ din Giurgiu, Centrul Cultural Local „Ion Vinea“ din Giurgiu, Biblioteca „I.

A. Basarabescu“ din Giurgiu, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Giurgiu, Corul psaltic misionar „Evloghia“ al Patriarhiei Romane, Scoala de Muzica si Arte Plastice „Victor Karpis“ din Giurgiu si Centrul Judetean pentru Conservarea Patrimoniului Giurgiu.

Evenimentul a debutat cu o sesiune de comunicari stiintifice, sustinute la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul“, unde au prezentat referate: pr. lect. Matei Zaharia, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, pr. Andrei Tarlescu, cercetator in cadrul Academiei Romane, sectia „Manuscrise“, istoricul literar prof. dr. Petre Anghel, de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti, Aurel Tulugea, directorul Muzeului de Istorie din Ramnicu-Valcea. Simpozionul s-a incheiat la Biserica „Buna Vestire“ cu un concert care a cuprins piese laice si religioase compuse de Anton Pann, sustinut de Corul psaltic misionar „Evloghia“ al Patriarhiei Romane.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Noiembrie 2013

Vizualizari: 117

Voteaza:

Compozitorul Anton Pann a fost omagiat la Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE