Comunicari dedicate monahului Nicolae Steinhardt la Academia Romana

Anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea monahului Nicolae Steinhardt de la Rohia. Fundatia "Nicolae Steinhardt" si Academia Romana, prin Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie, vor organiza, cu acest prilej, o sesiune de comunicari in Aula Academiei Romane. Evenimentul cultural-stiintific va avea loc pe 4 iulie, la ora 10:00.

Vor participa ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, clerici si monahi, academicieni si oameni de cultura, intre care: Inalt Preasfintitul Mitropolit Andrei al Clujului, Maramuresului si Salajului, Preasfintitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, acad. Ionel Haiduc, acad.

Alexandru Surdu, C.S.I dr. Nicolae Mecu, pr. conf. dr. Stefan Iloaie, conf. dr. Florian Roatis si lect. dr. George Ardeleanu.

Nicolae Steinhardt s-a nascut la 29 iulie 1912, in comuna Pantelimon de langa Bucuresti, intr-o familie de origine evreiasca. A studiat Dreptul si Literele la Universitatea din Bucuresti si a fost botezat la 15 martie 1960, in inchisoarea de la Jilava. A fost tuns in monahism pe 16 august 1980, la Manastirea Rohia de catre Inalt Preasfintitul Justinian Chira si vrednicul de pomenire arhiepiscop Teofil Herineanu. Nicolae Steinhardt a trecut la cele vesnice pe 30 martie 1989.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

03 Iulie 2012

Vizualizari: 837

Voteaza:

Comunicari dedicate monahului Nicolae Steinhardt la Academia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE