Comunitatea catolica din Fribourg nu inapoiaza Turciei moastele Sfantului Nicolae

Intrucat Turcia a relansat recent campania de recuperare a moastelor Sfantului Ierarh Nicolae, ce se gasesc in prezent in Europa, in locuri precum Catedrala Sfantul Nicolae din Bari, in Italia, CAtedrala Sfantul Nicoale din Port, Lorena - Franta, si Catedrala Sfantul Nicolae din Fribourg, Elvetia, informeaza "cath.ch”.

Claude Ducarroz, superiorul Catedralei Sfantul Nicolae din Fribourg refuza sa inapoieze moastele Sfantului Nicolae revendicate de Turcia.

Potrivit declaratiei sale, publicata in cotidianul friburghez "La Liberté”, din 7 ianuarie 2013: "se poate constitui un muzeu foarte frumos pentru a ilustra marea personalitate a Sfantului Nicolae al Mirei folosind alte documente si alte marturii decat relicvele sale (.) Un muzeu, nu este o biserica. Moastele servesc unui cult, si nu unei expozitii”.

In Antalia este programata in scurt timp deschiderea unui muzeu dedicat vechii civilizatii din Licia, regiunea natala a Sfantului Nicolae. Muzeul va expune obiecte ce provin din siturile arheologice din Mira si Andriake. Un departament al muzeului este dedicat primelor secole crestine si vietii Sfantului Nicolae.

.
Pe aceeaşi temă

14 Ianuarie 2013

Vizualizari: 1015

Voteaza:

Comunitatea catolica din Fribourg nu inapoiaza Turciei moastele Sfantului Nicolae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE