Concert de binefacere: Colinde, dar din dar…

Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui
(Predica de pe Munte-Fericirile)

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, prin Departamentul Cultural, organizeaza in data de 18 decembrie 2012, ora 19.30, in Sala Bizantina a Palatului Behague, resedinta Ambasadorului Romaniei la Paris (123 rue Saint Dominique), un concert de binefacere, intitulat Colinde, dar din dar.

, in cadrul caruia renumitii interpreti de canto Ruxandra Cioranu, Romeo Cornelius, Diana Croitoriu si Vlad Crosman vor canta colinde romanesti si cantece de Craciun din repertoriul international.

Binecuvantarea si deschiderea concertului va fi facuta de catre Parintele Mitropolit Iosif.

Concertul are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii orfani sau care provin din familii defavorizate. In aceste zile din ajunul Nasterii Pruncului Iisus, cel nascut in ieslea inimilor noastre, dragostea noastra se indreapta pentru copiii orfelinatului din Valea Plopului, Romania (Pr. Nicolae Tanase), fundatia romana Sf. Elefterie din Bucuresti si pentru asociatia Sf. Nicolae din Paris (care se ocupa cu organizarea unei scoli ortodoxe pentru copiii ortodocsi francezi si romani din Paris).

Intrarea este libera, cu o donatie minima de 15 euro pentru persoanele adulte. Donatii pot fi trimise si in contul Mitropoliei IBAN FR76 3000 3022 2100 0372 8120 797, BIC (SWIFT): SOGEFRPP

Artistii de renume international, care vor evolua pe scena Salii (ordine alfabetica):

Ruxandra Cioranu (soprana; specializata in cantecul liric in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, laureata a Austria Barock Akademie in 2003 si Fundatiei Nadia et Lili Boulanger in 2008, canta pe scena franceza si internationala).

Romeo Cornelius (alto; canta din timpul liceului, la 18 ani devenind cel mai tanar solist al Operei Nationale. Incepand cu anul 2000 isi incepe cariera internationala pe scene ca l'Opéra de Monte-Carlo, l'Opéra de Marseille, Teatrul Odeon din Viena, sau la Saint Etienne, Basel si Halle, precum si la festivalurile din Antibes, Lacoste si Chartres, sau in Egipt, in templul din Luxor.

Diana Croitoriu (soprana; isi incepe cariera de artist liric in opera sacra cum este Oratoriul de Craciun de Bach, Elias de Mendelssohn Bartholdy la Avignon, Requiem de Brahms la Bordeaux si Stabat Mater de Pergolèse la Chantilly. Debuteaza in Franta la opera din Saint-Etienne, unde interpreteaza Gianetta in Elisir d'Amore de Donizetti, sub bagheta lui Laurent Campellone. Evolueaza in rolul lui Echo din Ariadne auf Naxos de Richard Strauss, la opera din Monte Carlo, sub bagheta lui Lawrence Foster).

Vlad Crosman (bariton; licentiat in cantecul liric si punerea in scena la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj Napoca. In timpul anilor de studii a cantat in diferite productii ale Operei Nationale Romane si ale Operei Maghiare de Stat din Cluj. A cantat in mai multe productii de muzica sacra sau opere la Chapelle Royale de Versailles, Opéra Royal de Versailles, Opéra Comique Paris, Centre for Performing Arts Beijing - China, Opéra Avignon, l’Arsenal de Metz).

Va asteptam cu drag si va dorim un Craciun binecuvantat!

Sursa: mitropolia.eu

.

12 Decembrie 2012

Vizualizari: 587

Voteaza:

Concert de binefacere: Colinde, dar din dar… 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE