Concert de Colinde cu Formatia Anton Pann

 

Concert de Colinde cu Formatia "Anton Pann"

 

Formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" va sustine duminica, 23 decembrie 2007, cu incepere de la ora 18.00, in sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Romane, un concert extraordinar de colinde.

 

Concertul, cu intrare libera, va cuprinde, in buna traditie a formatiei "Anton Pann", piese muzicale vechi, colinde si cantece de stea. Invitati speciali in cadrul acestui eveniment, vor fi membrii Corului de muzica psaltica al Catedralei Patriarhale a B.O.

R care vor oferi publicului cateva colinde ortodoxe de origine bizantina. Avand in centru sarbatoarea Nasterii Domnului, evenimentul se va adresa in special tinerilor, studenti si absolventi, dar si tuturor iubitorilor de muzica romaneasca veche si muzica bizantina.

 

Concertul se va inscrie intr-o serie inceputa in luna iunie, cand tinerii interpreti condusi de dirijorul si orchestratorul Constantin Raileanu au sustinut in fata unei numeroase audiente, in aceeasi sala Radio, in premiera nationala, un concert extraordinar de muzica medievala romaneasca, reusind sa readuca in atentia publicului romanesc acordurile muzicii romanesti autentice, din secolele XVII, XVIII si XIX.

Repertoriul formatiei include titluri ca Lelita Saftita, Nu mai poci de ostenit, intr-o verde gradinita, Scoala, puiculita, scoala dar si colaje de dansuri romanesti, Codex Caioni (Culegerea Caianului) si Pesrev-urile lui Dimitrie Cantemir.

 

Despre Formatia "Anton Pann"


Infiintata in 2003, formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann" este alcatuita din 25 de tineri studenti sau absolventi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa si/sau ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, condusi de dirijorul si orchestratorul Constantin Raileanu - el insusi absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa si doctorand la Universitatea Nationala de Muzica. Stilul de interpretare al formatiei este cel al evului-mediu balcanic, diferit de barocul cantat in vestul Europei (Italia, Germania) si reprezentativ pentru zona de influenta bizantina. Cele trei albume ale sale ("Zaharicale", "Kalofonika" si "Colinde") aduc in atentia publicului o muzica de nisa, cu un sunet unic nu numai pentru piata muzicala romaneasca, ci si pe plan international.

 

Sursa: antonpann.ro

.

14 Decembrie 2007

Vizualizari: 2005

Voteaza:

Concert de Colinde cu Formatia Anton Pann 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE