Concert de colinde la Penitenciarul Dr. Tr. Severin

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, corul Kinonia a sustinut pe 17 decembrie un concert de colinde la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin.

Actiunea derulata in unitatea de detentie mehedinteana face parte din opera si misiunea social-filantropica a Eparhiei, exercitata prin organismul specific, Sectorul Social-Filantropic, condus de Pr. consilier George Smeu.Aproximativ 100 de persoane private de libertate si o parte din personalul angajat al penitenciarului, in frunte cu directorul unitatii, au primit urarile de bine si de sanatate ale colindatorilor de la Centrul Eparhial.

In deschiderea evenimentului Preasfintitul Nicodim le-a vorbit celor prezenti despre bucuria Nasterii Domnului si conditiile umile in care a venit pe lume pruncul Iisus, Cel ce va mantui oamenii prin jertfa suprema. La final, Parintele Episcop a impartit detinutilor si cadrelor iconite cu praznicul imparatesc ce se apropie.

Corul Kinonia, dirijat de Arhid. Dr. Adrian Cristian Mazilita, a interpretat colinde bizantine, armonizate si populare. Asistenta a rezonat cu mesajul crestin al cantarilor audiate, rasplatind colindatorii cu aplauze.

Dupa concert, membrii corului au primit din partea conducerii unitatii covrigi, mere si nuci, dupa datina strabuna.

Urmatorul concert al formatiei muzicale va avea loc pe 21 decembrie, la Petrosani.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

18 Decembrie 2013

Vizualizari: 155

Voteaza:

Concert de colinde la Penitenciarul Dr. Tr. Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE