Concert al Coralei Patriarhiei la Constanta

Sambata, 6 octombrie, incepand cu ora 17.00, la Muzeul de Arta din Constanta (bdul. Tomis, nr. 82-84) Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane va sustine un concert de muzica religioasa (intrarea este libera).

Aflat in pelerinaj prin tinuturile Dobrogei, duminica, ansamblul coral va fi oaspete al Catedralei Arhiepiscopale „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, unde va participa la Sfanta Liturghie.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Romane reprezinta pentru modernitate marturia evolutiei muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a gazduit de-a lungu vremii nume de exceptie in dirijat si compozitie (Nicolae Lungu, Arhim. Visarion, Gheorghe Cucu ). Acesti artisti au adus constant noi forme si directii in evolutia muzicii corale romanesti si au pus mai presus de orice dragostea pentru muzica, religie si societate.

In prezent Corala „Nicolae Lungu” este dirijata de Pr. Lector. Dr. Stelian Ionascu, absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti si al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” Bucuresti.

Biroul de Comunicare

.

05 Octombrie 2012

Vizualizari: 330

Voteaza:

Concert al Coralei Patriarhiei la Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

corala patriarhiei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE