Concertul de colinde 'Copii pentru copii', la Bistrita

Așteptăm în fiecare an Sărbătoarea Crăciunului cu nerăbdare, pentru sentimentul de unitate, pentru zilele lungi și pline de căldură petrecute în sânul familiei și alături de oamenii dragi, dar mai ales pentru a-L primi în sufletele și în casele noastre pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Pentru mulți dintre noi însă, această sărbătoare este umbrită de lipsuri și de dor, iar pentru a readuce zâmbetele pe fețele unor copii aflați în acestă situație, am pregătit un eveniment cu scop caritabil. Un colind străbun reflectă cu exactitate semnificația evenimentului pe care dorim să-l desfășurăm: ”pe podele de nuiele, duc copiii-n palme stele”.

Este un dar făcut de copii pentru alți copii, un concert al copiilor, unde vom asculta un colind din suflet și vom asista la o scenetă de teatru și dans.

Concertul intitulat ”Copii pentru copii” este organizat de Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița-Năsăud și Palatul Copiilor Bistrița și va avea loc la Sinagogă, miercuri 17 decembrie, ora 17:00. Toate fondurile adunate în cadrul acestui eveniment (unde intrarea este pe bază de donație) vor fi oferite unor copii cu o situație precară.

Artiștii acestui eveniment sunt talentații elevi înscriși la cursurile oferite de Palatul Copiilor, care vor interpreta piesa de teatru ”Ivan Turbincă” de Ion Creangă, interpretare premiată cu locul I la Concursul Național de Teatru pentru elevi ”Alter Ego” Turda, coordonator prof. Antonia Orban. Secțiunea de dansuri va fi asigurată de trupa Meteor, iar spectatorii vor putea viziona coregrafiile de balet contemporan cu tema ”Visul”, coordonator prof. Lina Morar. De asemenea, vor fi interpretate două piese de muzică clasică de către maestrul Florin Vlad (vioară) și Cristian Lepădatu (pian). În încheiere, corul Asociației Tinerilor, elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistrița, urmat de Ansamblul de muzică tradițională ”Doruri bistrițene”, coordonați de prof. Cristina Bălan,vor susține un mini-recital de colinde tradiționale românești.

Material realizat pentru Radio Renașterea de inspectorul pentru tineret al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Tudor Mudure.

Autor: Alexandra Andereș
Sursa: radiorenasterea.ro

.

17 Decembrie 2014

Vizualizari: 292

Voteaza:

Concertul de colinde 'Copii pentru copii', la Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE