Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si sub coordonarea Preasfințitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, la Sala Sindicatelor din Ramnicu Valcea va avea loc marti, 10 decembrie 2013, de la orele 17.30, Concertul traditional de colinde „Colindatori la usa sufletului dumneavoastra”, organizat de Arhiepiscopia Ramnicului in parteneriat cu Primaria Ramnicului si Seminarul Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.
Grupurile corale participante vor fi: Ansamblul „Dor” din Babeni; Grupul Coral al Parohiei Galicea; Grupul Psaltic „Sfantul Grigorie Decapolitul” al Manastirii Bistrita; Grupul Coral al Manastirii Dintr-un Lemn; Grupul Coral al Manastirii Govora; Corul Sfintelor Manastiri Cozia si Turnu; Seminarul Teologic - Scoala Gimnaziala Waldorf; Corul „Canticum” al Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” si Grupul de colindatori, Sectia Canto a Liceului de Arte „Victor Giuleanu”; Corala „Sfantul Ierarh Calinic” a Protoieriei Ramnicu Valcea.
Arhiepiscopia Ramnicului invita pe iubitorii de colinde, traditie si spiritualitate romaneasca, sa retraiasca bucuria ingerilor, pastorilor si magilor la Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.
Intrarea este libera.
Hristos Se naste, mariti-L!Hristos din ceruri intampinati-L!Hristos pe pamant, inaltati-Va! canta Biserica in aceste binecuvantate zile.
Inca o data intunericul se risipeste, inca o data lumina se infiinteaza. Poporul care sade in intunericul necunostintei sa vada lumina cea mare a cunostintei. Ce a fost vechi a trecut; iata, toate sunt noi! Litera da indarat, spiritul biruieste! Umbrele trec grabite, adevarul paseste in lume. Cel nascut fara de mama, se face acum fara tata. Se rastoarna legile firii. Se implinesc cele de sus!. Cuvantul ia taria trupului. Cel nevazut Se vede; Cel nepipait Se pipaie; Cel mai presus de trup Se incepe; Fiul lui Dumnezeu Se face Fiu al omului, Iisus Hristos ieri si azi si in veci! Aceasta este praznuirea pe care o sarbatorim: venirea lui Hristos la oameni, ca prin aceasta sa ne ducem noi la Dumnezeu (Sf. Grigorie de Nazianz).
Nasterea Mantuitorului uneste, prin mesajul colindelor, cerul si pamantul, uneste lumea intreaga izvorand o bucurie sfanta, o bucurie ce nu se uita, nu scade, nu se raceste, o bucurie ce tresare intr-un fior placut si o lacrima la auzirea primului colind, care se prelinge, amintindu-ne de propria copilarie.
Sursa: arhiram.ro.
-
De cand incepem sa cantam colinde?
Publicat in : Religie
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.