Concesii pentru traditionalistii din Biserica Catolica?

 

Papa intentioneaza sa usureze restrictiile referitoare la slujbele in latina. Aceasta reprezinta o concesie majora facuta traditionalistilor care intorsesera spatele Sfantului Scaun ca sa protesteze impotriva modernizarii Bisericii - a anuntat miercuri un reprezentant al Vaticanului, care isi pastreaza anonimatul.  Papa vrea sa dezamorseze schisma si sa-i readuca pe traditionalisti in sanul Bisericii, a afirmat reprezentantul Vaticanului. Conform ziarului londonez Times, decizia ar fi fost deja semnata de papa si ar urma sa fie facuta publica in curand. Documentul se va referi la restrictiile privind slujba in latina, dupa tipicul vechi, in care preotul sta cu fata la altar si cu spatele la credinciosi.

Dupa introducerea slujbelor in limbi nationale, mesa in latina nu poate fi celebrata decat cu aprobarea episcopului local. Pentru a protesta impotriva acestor restrictii, Marcel Lefebvre a infiintat, in 1969, Fratia Sfantului Pius al X-lea, inainte de a fi excomunicat, in 1988, de papa Ioan Paul al II-lea pentru consacrarea a 4 episcopi fara aprobarea Romei.

Papa Benedict al XVI-lea nu si-a ascuns intentia de a se impaca cu schismaticii, revocarea restrictiilor privind mesa in latina fiind o masura in acest sens.

 

News365.ro

.

12 Octombrie 2006

Vizualizari: 2391

Voteaza:

Concesii pentru traditionalistii din Biserica Catolica? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE