Concurs national de icoane 'Rugamu-ne Tie'

In Arhiepiscopia Argesului si Muscelului a fost organizata cea dea XIII -a editie a expozitiei concurs national de icoane "Rugamu-ne Tie".

In Vinerea Floriilor, la Galeria de Arta "Rudolf Schweitzer-Cumpana" a Muzeului Judetean Arges din Pitesti, a avut loc vernisajul Expozitiei - unde 55 de iconari din aproape toate judetele tarii au expus aproximativ 150 de lucrari, dintre care au fost premiate 19, de catre institutii de cultura si cult din judet.

Astazi la Centrul de Culturl si Arte "George Topirceanu", din Municipiul Curtea de Arges, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Calinic si a diferitelor personalitati din lumea culturala argeseana, a avut loc festivitatea de premiere a acestor lucrari, fiind realizata si o expozitie cu toate icoanele premiate.

Tot astazi dupa festivitatea de premiere a iconarilor a avut loc cea dea XVIIIa editie a Festivalului de film cu tematica religioasa.

Dupa preselectie au ramas in concurs 10 filme, care au fost vizionate de un juriu de specialitate in sala de spectacole din incinta casei de cultura George Toparceanu din municipiul Curtea de Arges.

Cele doua evenimente desfasurate in municipiul Curtea de Arges sunt rezultatul parteneriatului existent intre Arhiepiscopia Aregsului si Muscelului si principalele institutii culturale si administrative din judetul Arges.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului

17 Mai 2011

Vizualizari: 512

Voteaza:

Concurs national de icoane 'Rugamu-ne Tie' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE