Concurs national de iconografie

 

Primaria si Consiliul Local ofera premii de 3.500 de lei castigatorilor celei de-a doua editii a concursului national de iconografie

 

Municipalitatea pietreana anunta ca orasul este in aceasta saptamana, gazda celei de-a doua editii a concursului national de iconografie - "Icoana, fereastra spre cer". Primaria si Consiliul Local Piatra Neamt si-au unit fortele, impreuna cu Liceul de Arta "Victor Brauner", in organizarea evenimentului. La concurs participa elevi de la clasa I, pana la clasa a XII-a, de la liceele de arta si seminariile teologice din Neamt si din tara, printre care Liceul "Victor Brauner" Piatra Neamt, Seminarul Teologic "Veniamin Costachi" Tirgu Neamt, Clubul Copiilor Roman si Liceul de Arta "Dinu Lipatti" Pitesti. Participantii vor expune peste o suta de icoane.


"Concursul national de iconografie, aflat la a doua editie, este organizat cu ocazia sfintei sarbatori crestine a Inaltarii Domnului. Este o bucurie pentru noi. Concursul a devenit o traditie pentru noi, autoritatile locale, tocmai de aceea ne implicam in organizarea acestei manifestari. Avem astfel posibilitatea sa investim in tinerele talente, sa le incurajam si sa transformam acest concurs intr-o carte de vizita pentru Piatra Neamt", a declarat primarul Gheorghe Stefan.


Maine, la ora 18, la Galeria de Arta din bulevardul Republicii nr. 17, este anuntata expozitia icoanelor inscrise in competitie. Juriul va acorda premii pe ciclurile de invatamant si pe tehnicile de lucru. Fondul de premiere este de 3.500 de lei si a fost asigurat de Consiliul Local.

 

Sursa:monitorulneamt.ro

.

14 Mai 2007

Vizualizari: 2002

Voteaza:

Concurs national de iconografie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE