Concurs National pentru Elevi cu Deficiente de Auz

In perioada 3-6 aprilie 2013, municipiul Galati este gazda Concursului National pentru Elevi cu Deficiente de Auz.

Competitia de inalta tinuta ce se desfasoara la Galati, finantata de Ministerul Educatiei Nationale, este organizata de Inspectoratul Scolar Judetean in parteneriat cu Scoala Profesionala Speciala "Paul Popescu Neveanu“, structura a Scolii Gimnaziale Speciale "Emil Garleanu“ din Galati.

In concurs sunt inscrisi 87 de elevi din 14 scoli speciale din intreaga tara.

La festivitatea de deschidere a Concursului National pentru Elevi cu Deficiente de Auz care a avut loc miercuri, 3 aprilie 2013, in Sala de Conferinte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos care, adresandu-se concurentilor prezenti a aratat ca "Scoala Paul Popescu Neveanu este scoala de suflet a Eparhiei, intotdeauna prezenta la marile sarbatori in Catedrala Arhiepiscopala. Cele mai frumoase manifestari la Nasterea Domnului sunt colindele cantate de elevii aceste scoli, pentru ca ei canta prin gesturi, cu manile intinse pentru a-L primi pe Dumnezeu pe brate. Ei canta in liniste, in linistea de care avem toti nevoie! . Dumnezeu este mai aproape de voi, iar noi invatam sa fim, prin voi, mai aproape de Dumnezeu!“.

Toate mesajele organizatorilor si invitatilor speciali au fost transpuse si in limbaj mimico-gestual.

La final, prin grija Arhiepiscopiei Dunarii de Jos toti elevii au primit "Carte de rugaciuni pentru tineri“ si iconite.

Gazda "Concursului National pentru Elevi cu Deficiente de Auz“, Scoala Profesionala Speciala "Paul Popescu Neveanu“, este o unitate de invatamant infiintata in anul 1971, care scolarizeaza elevi cu deficiente de auz din judetele Galati, Braila si Tulcea, in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si profesional.

Sursa: edj.ro

.

05 Aprilie 2013

Vizualizari: 220

Voteaza:

Concurs National pentru Elevi cu Deficiente de Auz 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE