Concurs de reviste scolare religioase la Timisoara

Vineri, 8 iunie, la Liceul “ Jean Louis Calderon” din Timisoara s-a desfasurat cea de-a XI-a editie a Concursului judetean de reviste scolare de religie.

Evenimentul a intrunit profesori de religie de la mai multe scoli timisene, care au participat cu publicatiile religioase editate cu ajutorul elevilor, pe marginea subiectelor dezbatute in cadrul orelor de religie. Concursul s-a desfasurat in prezenta pr. Prof. Dorinel Savescu, inspector de religie in cadrul ISJ Timis si prof.

Tanase Luana, director adjunct al Liceului „ Jean Louis Calderon”. Din partea Arhiepiscopiei Timisoarei a aparticipat la eveniment, pr. Zaharia Peres, consilier cultural la Centrul eparhial.

Cele aproximativ 20 de reviste participante au fost jurizate de o comisie alcatuita din profesori de specialitate. Premiile au fost acordate pentru mai multe sectiuni, Reviste scolare religioase, Reviste scolare religioase inregistrate cu ISSN, Reviste scolare cu sectiune religioasa si Foi volante religioase.

Astfel, la sectiunea „ Reviste scolare religioase” premiul I a fost acordat revistei „ Lumina lina”, coordonata de prof. Otilia Bichis, de la Liceul „ Jean Louis Calderon” din Timisoara, premiul II a fost acordat revistei „ Hristos, prietenul copiilor”, coordonata de prof. Ana Usca, de la Scoala Generala nr 25 din Timisoara, iar premiul III a fost acordat revistei „ Iisus Hristos in scoala”, coordonata de prof. Floare Ardelean, de la Scoala Generala „ Martin Suboni” din Jebel. La sectiunea „ Reviste scolare religioase inregistrate cu ISSN” premiul I a fost acordat revistei „ Copilul, candela nestinsa”, coordonata de prof. Simona Franciscov, de la Scoala Generala nr 27 din Timisoara, premiul II revistei „ Foaie de suflet”, coordonata de prof. Alina Florei, de la Colegiul National „ C.D. Loga” din Timisoara, iar premiul III revistei „ Sfesnicul”, coordonata de pr. Ilia Pavlovici, de la Scoala Generala din Masloc. La sectiunea „ Reviste scolare cu sectiune religioasa” au fost acordate doua premii, premiul I revistei intitulate „ Caleidoscop”, coordonata de prof. Crinuta Pârvu, de la Scoala Generala nr 18 din Timisoara, iar premiul II revistei „ Clopotelul”, coordonata de prof. Georgeta Precup, de la aceeiasi unitate de invatamânt. La ultima sectiune, „ Foi volante religioase”, au fost acordate tot doua premii, astfel, premiul I publicatiei „ Lumina credintei”, coordonata de prof. Cosmina Peia, de la Liceul cu program sportiv „ Banatul” din Timisoara si premiul II publicatiei „ Lumina pentru suflet”, coordonata de prof. Miloranca Golban, de la Scoala Generala din Giros si Chisoda.

Premiile acordate in cadrul concursului fost puse la dispozitie de catre Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei si au constat in carti, icoane si diplome.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

11 Iunie 2012

Vizualizari: 333

Voteaza:

Concurs de reviste scolare religioase la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE