Concursul 'De la Florii la Inaltare' pentru elevii clujeni

In prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, la biserica „Schimbarea la Fata” din Cluj-Napoca a avut loc luni, 16 mai, festivitatea de premiere a participantilor la Concursul „De la Florii la Inaltare”. Acest concurs s-a desfasurat pe patru sectiuni, si anume competitie religioasa, literara, icoane pe sticla si desene diverse. Cei 200 de elevi de la mai multe scoli din oras, care s-au implicat in cele patru sectiuni ale competitiei cu tematica religioasa, au primit diplome de participare, iar din partea Inaltpreasfintitului Mitropolit Andrei carti de rugaciuni. In plus, au fost acordate trei premii si trei mentiuni.

Activitatea celor mici din parohia „Schimbarea la Fata” a fost foarte apreciata de Inaltpreasfintitul Andrei, care i-a felicitat pe copii, incurajand desfasurarea acestor actiuni: „Vreau sa-i incredintez intai pe dascali si pe preoti ca fac o mare lucrare atunci cand se preocupa de voi! In ce va priveste pe voi, vreau sa va spun ca Domnul Hristos ii iubeste mult pe copii, pe tineri si fata de ei a avut si cand era pe pamant o apreciere deosebita. De pilda, apostolii s-au apropiat de Domnul Hristos si L-au intrebat cum arata un om care va mosteni Imparatia Cerurilor. Si iata ce le spune Domnul Hristos: „Adevarat zic voua: de nu veti fi ca pruncii, nu veti intra in Imparatia Cerurilor!” Nevinovatia, sfintenia sufleteasca a copiilor sunt necesare pentru ca Dumnezeu sa te primeasca in anturajul Sau. Si atunci, va inchipuiti cat de importanta este preocuparea voastra legata de religie, legata de valorile Bisericii noastre, legata de traditia sfanta, pentru ca acestea ne tin, altfel pierim!”

Festivitatea de premiere a fost deschisa printr-o rugaciune de binecuvantare rostita de Inaltpreasfintitul Andrei, iar dupa cuvantul ierarhului a avut loc un moment artistic, sustinut de elevi ai Scolii cu clasele I-VIII „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, grupul fiind coordonat de profesorul de religie Voichita Rus. Ei au interpretat cantari pascale si au recitat poezii cu tematica religioasa.

Aceste activitati in care sunt implicati elevii sunt extrem de importante in formarea lor duhovniceasca la aceasta varsta, dupa cum a precizat dascalul Voichita Rus: „Am ales ca tema pentru concursul nostru „De la Florii la Inaltare”, deoarece consider ca aceasta perioada dintre cele doua mari praznice ascunde mai multe taine de o profunzime deosebita. Obiectivul acestui concurs este acela de a da sanse elevilor sa-si descopere si sa transpuna sentimentele religioase si trairea credintei in produse pe cat de variate, pe atat de ingenioase”.

Concursul „De la Florii la Inaltare” a fost doar una dintre activitatile extraliturgice derulate in cuprinsul parohiei „Schimbarea la Fata” din centrul municipiului Cluj-Napoca. Potrivit parintelui paroh Titus Moldovan, vor fi initiate mai multe proiecte catehetice pentru copii si tineri, avand ca spatiu de desfasurare subsolul bisericii.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

17 Mai 2011

Vizualizari: 416

Voteaza:

Concursul 'De la Florii la Inaltare' pentru elevii clujeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE