Concursul 'Icoana mea', editia a IX-a

Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timisoara a organizat sambata 19 mai, cea de-a IX-a editie concursului de creatie plastica intitulat „Icoana Mea”. Evenimentul a intrunit si in acest an, un numar de aproximativ 100 de elevi pasionati de pictura bisericeasca de la 20 de scoli din judetul Timis. Alaturi de elevi si profesori, au fost prezenti la eveniment si reprezentanti din partea institutiilor partenere, precum pr. Zaharia Peres, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei si pr.

Dorinel Savescu, inspector de religie in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Concursul initiat de profesoara de religie de la Scoala nr 2, Daniela Berar, a reprezentat un bun prilej pentru copiii talentati la pictura sa-si manifeste maiestria artistca prin realizarea unei lucrari plastice cu tematica religioasa. Editia din acest an a concursului a propus tinerilor artisti tema „Sfintii - modele de urmat”. Concurentii au participat cu icoane realizate atat pe lemn, cat si sticla, in abordari si tehnici diverse precum, tempera sau ulei Lucrarile au fost jurizate de profesori de specialitate si expuse in cadrul unei expozitii organizate in holul unitatii de invatamant.

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae Mitropolitul Banatului, si cu purtarea de grija a Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al eparhiei, Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei a oferit copiilor participanti la concurs premii constand in iconite si carti religioase, tiparite la Editura eparhiala “Invierea”. Cea de a IX-a editie a concursului “Icoana mea” a fost organizata cu sprijinul Mitropoliei Banatului, a Inspectoratului Scolar Judetean Timis si a Consiliului Judetean Timis.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

21 Mai 2012

Vizualizari: 243

Voteaza:

Concursul 'Icoana mea', editia a IX-a 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Concursul 'Icoana mea'

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE