Concursul judetean "Bucuria Invierii Domnului in suflet de copil”

Arhiepiscopia Timisoarei, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Consiliul Judetean Timis, organizeaza concursul judetean „Bucuria Invierii Domnului in suflet de copil”, editia I. Acest concurs s-a nascut prin initiativa cercului metodic de la Sannicolau Mare, coordonat de prof. Dana Ruscu si se adreseaza copiilor din grupele de cateheza din clasa a III-a, aflati sub indrumarea preotilor, a profesorilor de religie sau a invatatorilor.

Concursul isi propune:
- promovarea valorilor cultural crestine specifice Sfintelor Pasti in randul elevilor;
- cunoasterea valorilor traditionale si afirmarea propriei identitatii religioase, culturale si nationale;
- dezvoltarea creativitatii in randul elevilor prin promovarea valorilor crestine;
- identificarea elevilor cu aptitudini speciale.

Inscrierea copiilor in concurs va fi realizata pana in data de 30 aprilie de catre preotii coordonatori ai grupelor de cateheza in colaborare cu profesorul de religie si cu invatatorul clasei respective.



Conform graficului, concursul se poate desfasura fie in biserica, fie in scoala si se va aplica efectiv in saptamana 5-9 mai 2014.

Acest demers isi propune ca, in perioada Penticostarului, impletindu-se cu participarea la Sfintele Slujbe, sa aduca in universal copiilor adevarata traire crestina, profund ortodoxa, a acestui praznic si bucuria aducatoare de lumina a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii.

Premiile, constand in carti, icoane si diplome, vor fi asigurate prin cofinantare de la Consiliul Judetean Timis si de la Arhiepiscopiei Timisoarei.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

13 Aprilie 2014

Vizualizari: 635

Voteaza:

Concursul judetean "Bucuria Invierii Domnului in suflet de copil” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE