Concursul 'Laudati pe Domnul', Etapa Mitropolitana

La Centrul social-pastoral Sfânta Cruce, din cadrul Mănăstirii Caraiman - Bușteni, s-a desfășurat astăzi, 15 octombrie 2015, etapa mitropolitană a Concursului Lăudaţi pe Domnul!, ediția a VIII - a, informează TRINITAS TV.

În această fază, din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au participat Arhiepiscopia Bucureștilor cu Grupul psaltic al Mănăstirii Pasărea, Arhiepiscopia Târgoviștei reprezentantă de Grupul psaltic al Mănăstirii Dealu și Grupul psaltic Prodromița de la Mănăstirea Vladimirești a Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Doresc să vă transmit din partea Preafericirii Sale un cuvânt de binecuvântare şi de felicitare pentru efortul de a pregăti acest concert la o înălţime interpretativă apreciabilă. De asemenea, să mulţumim părinţilor profesori, membri ai juriului care au venit de la distanţe foarte mari. Ne aflăm în cea de-a VIII-a ediţie şi observăm foarte uşor că numărul acestei ediţii corespunde cu numărul celor 8 ani de arhipăstorire ca Patriarh al României ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Înţelegem de aici că Preafericirea Sa este iniţiatorul acestui concurs la nivel naţional, deşi concursul acesta are o tradiţie mult mai veche, el cunoscând mai multe ediţii în perioada în care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel păstorea Moldova ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei”, a spus Preasfinţia cu prilejul acestui eveniment.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Acest concurs reprezintă un prilej de mare bucurie şi înălţare duhovnicească pentru Mitropolia Munteniei şi Dobrogei şi în mod special pentru Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor care a fost mandatat să se îngrijească de organizarea şi bunul mers al acestei acţiuni la Mănăstirea Caraiman. Ne-a umplut sufletele de lumină această încântare duhovnicească a celor trei coruri din mănăstirile Mitropoliei noastre care astăzi au dat un recital de mare clasă”, a declarat Pr. Cons. David Pestroiu.

Corul care va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei a fost desemnat cel al Mănăstirii Pasărea.

Juriul a fost format din profesori de muzică de la diferite Facultăți de Teologie Ortodoxă din țară.

La final, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oferit toți participanţilor daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În timpul deliberării juriului, Corul Mănăstirii Caraiman a oferit un recital de cântări religioase.

Sursa: basilica.ro

16 Octombrie 2015

Vizualizari: 100

Voteaza:

Concursul 'Laudati pe Domnul', Etapa Mitropolitana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE