Concursul 'Micul Onufrie', in parohia 'Nasterea Domnului'

Parohia ortodoxa ”Nasterea Domnului” din Cluj-Napoca, pastorita de parintele Nicolae Buda, a gazduit joi, 12 iunie 2014, de ziua Sfantului Onufrie, Concursul religios ”Micul Onufrie”, aflat la a 8-a editie.

Si anul acesta, elevii de la Scoala ”Constantin Brancusi” din Cluj-Napoca (dir. prof.

Eugenia Marcu) l-au cinstit in mod deosebit pe Sfantul Onufrie cel Mare, model de bunatate si darnicie pentru copii. Tema concursului din acest an a fost ”O paine si pe masa aproapelui meu”. Insotiti de profesoara de religie Daniela Necula cei 60 de elevi au pregatit un program de rugaciuni, povestiri si cantece religioase, dar au adus fiecare si cate o paine, care va ajunge pe masa celor care au trebuinta de ea. La final, cei mai buni participanti au primit diplome. La fel au fost rasplatiti si cei care au daruit cea mai frumoasa paine. Pentru toti elevii s-a pregatit un mic dar care a constat intr-o iconita si ”painicile Micului Onufrie”. Au fost prezenti la acest eveniment preotii parohiei, pr. paroh Nicolae Buda si pr. Dorel Man, d-na director prof. Eugenia Marcu si cadre didactice de la Scoala ”C-tin Brancusi”.

In incheiere, a avut loc o agapa in sala de la demisolul bisericii, unde, dupa binecuvantarea mesei, copiii s-au bucurat de bucatele pregatite pentru ei si au praznuit cum se cuvine aceasta sarbatoare.

In biserica, tinerii pot gasi modele vii
Potrivit coordonatoarei activitatilor de la parohia ”Nasterea Domnului”, Marilena Asanica “prin aceste intalniri pentru cinstirea sfintilor, copiii invata ca in biserica pot gasi modele vii, demne de urmat: de iubire, de darnicie, de sinceritate, curatie si buna-cuviinta”.

Si pentru a spori frumusetea cinstirii acestui sfant, copiii de la Cercul de pictura al parohiei, in mare parte elevi ai Scolii ”Constantin Brancusi”, au hotarat sa daruiasca o parte din banii obtinuti in atelierele de pictura si de confectionare a podoabelor de pom, martisoarelor si a oualor decorative, pentru definitivarea constructiilor de la Centrul „Sfantul Onufrie” din Floresti. In cadrul acestui proiect, vineri, 13 iunie, parintele Visarion Pasca, duhovnicul Manastirii Floresti si coordonatorul Centrului, va fi din nou in mijlocul copiilor de la Cercul de pictura pentru a le multumi si pentru a le oferi diplome, a precizat Marilena Asanica.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2014

Vizualizari: 132

Voteaza:

Concursul 'Micul Onufrie', in parohia 'Nasterea Domnului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE