Concursul Sfinti romani si sfinti cu moaste la noi in tara si-a desemnat castigatorii

Concursul de tip interactiv, adresat elevilor de gimnaziu, ce a avut loc la Scoala cu clasele I-VIII, nr.10 din Rm. Valcea, a fost organizat de profesoarele de religie Maria-Ionica Dicui si Maria Nastoiu sub directa indrumare a Pr. Petre Mateiescu, Inspector de Religie in cadrul Inspectoratul Scolar Judetean Valcea.

La concurs au participat 10 echipe de la scoli din mediul rural si urban, fiecare echipa fiind alcatuita din 3 elevi care au dat raspunsuri la 10 intrebari selectate dintr-o bibliografie prezentata profesorilor de religie la consfatuirile de la inceputul anului scolar 2008-2009.

Tematica concursului a vizat aspecte din viata, opera si activitatea religios-morala a unor sfinti romani sau sfinti cu moaste la noi in tara, dintre care amintim: Iosif cel Nou de la Partos, Nicodim cel Sfintit de la Tismana, Ioan cel Nou de la Suceava, Grigorie Decapolitul, Dimitrie cel Nou, Antonie de la Iezer, Antim Ivireanul, Andrei - Apostolul Romanilor, Calinic de la Cernica, Cuvioasa Parascheva de la Iasi, Filofteia de la Arges si Sfintii Martiri Brancoveni.

Concursul a avut ca obiective: constientizarea apartenentei la Biserica Ortodoxa Romana si la spatiul cultural romanesc, constientizarea faptului ca sfintii reprezinta modele de comportament moral-religios demn de urmat si ca manastirile sunt adevarate vetre de cultura si spiritualitate ortodoxa.

Toti participantii la concurs au primit premii constand in carti religioase, rechizite si dulciuri, iar castigatorilor li s-au acordat premii materiale, diplome si un pelerinaj la una din manastirile Polovragi, Tismana, Lainici si Prislop ce va fi organizat de Episcopia Ramnicului.

Locul I a fost ocupat de Scoala cu clasele I-VIII din satul Predesti, comuna Nicolae Balcescu, locul al II-lea de Scoala cu clasele I-VIII, Nr. 2 din Rm. Valcea, iar locul al III-lea de Colegiul National de Informatica "Matei Basarab" din Rm. Valcea.

In finalul manifestarii, dupa acordarea premiilor, un grup de elevi ai scolii organizatoare a sustinut o sceneta intitulata "Pilda celor 10 fecioare".

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

02 Martie 2009

Vizualizari: 526

Voteaza:

Concursul Sfinti romani si sfinti cu moaste la noi in tara si-a desemnat castigatorii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE