Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologic, in parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Judetean Dolj si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, au organizat Conferinta internationala cu tema „Competente sociale pe piata muncii”. Evenimentul s-a derulat in perioada 19-20 octombrie, la Casa Universitarilor din municipiu.
Numerosi profesori universitari din tara si de peste hotare au luat parte timp de doua zile la lucrarile Conferintei internationale „Competente sociale pe piata muncii”. In cadrul intalnirii au fost prezentate principalele directii si realizari ale Proiectului „Competente socio-umane pentru piata muncii din regiunea sud-vest Oltenia”, demarat la data de 3 ianuarie 2012 de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie. In sprijinul acestui demers au stat permanent trei parteneri de nadejde: Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Judetean Dolj si Inspectoratul Judetean Dolj.
Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc sambata, 19 octombrie, de la orele 12,30. Au luat cuvantul: prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorectorul Universitatii din Craiova, prof. univ. dr. Nicolae Panea, decanul Facultatii de Litere din Craiova, conf. univ. dr. Claudiu Marian Bunaiasu, lector univ. dr. Andreea Nita, asist. univ. dr. Mihai Ciurea. In randul invitatilor din afara granitelor s-au numarat Carla Cavallini, dr. Europe Direct, Reggio-Emilia, Italia, prof. univ. dr. Andrian Aleksandrov, Universitatea din Sofia si Diana Tyurkedzhieva, din Bulgaria. Oficiile de deschidere a evenimentului au fost moderate de diac. conf. dr. Gelu Calina, managerul proiectului si cadru didactic al Facultatii de Teologie din Craiova.
300 de studenti craioveni, integrati pe piata muncii
Legat de scopul conferintei si implicit al proiectului derulat, organizatorii au mentionat urmatoarele: „Obiectivul general al proiectului propus de Universitatea din Craiova este reprezentat de cresterea gradului de insertie pe piata muncii a unui numar de 300 de studenti apartinand unor specializari universitare din domeniul socio-uman. Aceasta crestere se va produce prin anticiparea si dezvoltarea competentelor necesare pentru viitor, precum si prin realizarea unei legaturi mai bune intre educatie, formare institutionala, practica studenteasca si apoi prin angajarea in diferite domenii ale muncii. Atingerea acestui obiectiv va genera un efect pozitiv pe termen lung, deoarece contribuie la dezvoltarea capitalului uman de la nivel local, precum si la corelarea educatiei din mediul universitar cu cerintele pietei muncii, ceea ce va sprijini inclusiv generatiile viitoare de studenti in domeniul socio-uman. In acest fel, proiectul contribuie atat la dezvoltarea unor resurse umane capabile sa gestioneze cat mai eficient procesul tranzitiei de la scoala la viata activa, cat si la cresterea calitatii sistemului de educatie din invatamantul superior”, a conchis diac. conf. dr. Gelu Calina, de la Facultatea de Teologie din Craiova.
Diac.
Sursa: mitropoliaolteniei.ro.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.