Conferinta in memoria Mitropolitului Bartolomeu, la Dej

Locuitorii Municipiului Dej pot participa duminica, 16 februarie 2014, la o conferinta comemorativa dedicata vrednicului de pomenire, Mitropolitul Bartolomeu. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural de Arta din Dej, cu incepere de la ora 17.

Personalitatea primului Mitropolit al Clujului va fi evocata de conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi din Municipiu. Potrivit vicepresedintelui Ligii, Emilian Tamas, conferinta de la Dej dedicata Mitropolitului Bartolomeu a devenit o traditie: “Am inceput de anul trecut sa organizam aceasta conferinta in memoria IPS Bartolomeu deoarece Inaltpreasfintia sa obisnuise ca in fiecare an, in data de 2 februarie sa vina la Dej, la Combinatul de Celuloza si Hartie, unde cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei sale se construise o Paraclis. Intrucat conferinta de anul trecut a fost un real succes, ne-am gandit sa pastram traditia si sa organizam si anul acesta o intalnire in memoria Inaltpreasfintiei sale, de data aceasta, invitat fiind conf. univ. dr. Radu Preda, pe care l-am rugat sa faca o evocare a personalitatii mitropolitului, el fiind unul din ucenicii ierarhului, inca de pe vremea cand IPS Bartolomeu era preot la Manastirea Varatec”. Intrarea la conferinta va fi libera.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

12 Februarie 2014

Vizualizari: 205

Voteaza:

Conferinta in memoria Mitropolitului Bartolomeu, la Dej 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE