Conferinta pastoral-misionara in Protoieria Ramnicu Valcea

In Sala de conferinte "Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral-Cultural „Sfantul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului s-au desfasurat astazi, 3 iunie 2013, lucrarile primei Conferinte pastoral-misionare de primavara din Arhiepiscopia Ramnicului dedicate "Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, care a reunit preotii din Protopopiatul Ramnicu Valcea.

Lucrarile conferintei au fost precedate de savarsirea in Catedrala Arhiepiscopala a slujbei de Te Deum de catre un sobor de preoti si diaconi, in prezenta Chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Dupa slujba, incepand cu orele 10.00, lucrarile conferintei au continuat in Sala "Iosif Episcopul” din cadrul Asezamantului Pastoral-Cultural "Sf. Ierarh Calinic" sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim care in deschiderea conferintei a tinut un scurt cuvant de invatatura in care a rezumat tema conferintei.

La lucrarile conferintei au luat parte si Parintele Emilian Grosenoiu, Vicar Administrativ, si Parintele Constantin Carstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului.

In cadrul sedintei, au fost prezentate urmatoarele referate pe tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena – promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”: „Importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata Bisericii” - Pr. Dumitru Ciobotea de la Parohia Galtofani, "Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative si social-filantropice a Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata lumii contemporane” - Pr. Florin Ciutescu de la Parohia Budesti, si "Evlavia si cinstirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena de catre Biserica” - Pr. Florea Ciurci de la Parohia Cocoru. Lucrarile preotilor referenti au avut caracter stiintific, evidentiind cunostintele teologice ale acestora, dar si experienta lor parohiala.

In partea a doua a conferintei au fost analizate problemele curente ale activitatii pastoral-misionare si administrative cu care se confrunta parohiile din cuprinsul Protopopiatului Ramnicu Valcea, insistandu-se asupra intensificarii activitatii social-filantropice si dezvoltarea activitatilor traditionale cultural-educative pentru atragerea si formarea copiilor si a tinerilor in spiritul crestin ortodox.

Urmatoarea conferinta preoteasca din Arhiepiscopia Ramnicului va avea loc maine, 4 iunie, la Dragasani si va reuni preotii din Protopopiatul Dragasani.

.

03 Iunie 2013

Vizualizari: 249

Voteaza:

Conferinta pastoral-misionara in Protoieria Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE