Conferinta preoteasca la Nasaud prezidata de IPS Andrei Andreicut

Joi, 23 mai 2013, la sediul Protopopiatului Ortodox Nasaud a avut loc conferinta pastoral-misionara de primavara prezidata de Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei prilejuita de anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Evenimentul a debutat la ora 10 cu savarsirea slujbei Te-Deumului la Biserica cu hramul "Sf. Imparati Constantin si Elena” din Nasaud.

La savarsirea slujbei a participat Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care a venit insotit de la Centrul Eparhial de dl. Dr. Economic Sorin Calea si de consilierul pe probleme de misiune si protocol al Arhiepiscopiei, arhidiaconul Claudiu Grama. De asemenea, alaturi de preotii Protopopiatului Nasaud si de parintele protopop Ioan Dambu au mai fost prezenti si Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, dl. Emil Radu Moldovan precum si parintii protopopi de la Bistrita si Beclean, pr. Alexandru Vidican si pr. Doru Zinveliu. In cadrul slujbei, Inaltpreasfintitul Andrei a rostit si un cuvant de invatatura in legatura cu momentul festiv prilejuit de anul omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena, aratand ca pe langa momentul de comuniune sfanta in rugaciune, intalnirea trateaza si o tema de mare actualitate pentru Biserica noastra, chiar si in aceste vremuri, la implinirea a 1700 de ani de la Edictul de la Milano.

De asemenea, Mitropolitul Andrei i-a indemnat pe cei prezenti la imitarea virtutilor care i-au caracterizat pe cei doi sfinti imparati, si anume: intelepciunea, blandetea si dreapta credinta. Intalnirea a continuat apoi in sala de sedinte a Protopopiatului prin dezbaterea temei propuse de Sfantul Sinod. In acest sens, parintele Iuliu Morariu de la Parohia Cosbuc a prezentat un referat cu tema comuna in Patriarhia Romana "Sfintii Imparati Constantin si Elena - promotori ai libertatii religioase si sustinatori ai Bisericii”, completat apoi prin luarile de cuvant ale celorlalti preoti participanti. De asemenea in cadrul sedintei au fost abordate si diverse probleme pastoral-misionare precum si cateva chestiuni administrative, intr-un dialog cu preotii prezenti d-l dr. economic Sorin Calea facand cateva precizari importante, anuntate deja prin asa-zisele "scrisori circulare” care au fost inaintate preotilor prin Protopopiatul Nasaud.

Dupa incheierea conferintei, Inaltpreasfintitul Andrei, impreuna cu parintele protopop Ioan Dambu, a facut o vizita pe santierul noii biserici care se construieste prin grija preotilor Florin Rusu si Greabu Lucian pe strada "Valea Spinului” din Nasaud. Potrivit celor doi preoti, pana in acest moment s-a turnat fundatia, urmand a se continua cu zidirea peretilor noii biserici.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Mai 2013

Vizualizari: 299

Voteaza:

Conferinta preoteasca la Nasaud prezidata de IPS Andrei Andreicut 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE