Conferinta preoteasca de primavara la Campeni

În Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia continuă conferinţele pastoral-misionare de primăvară.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral – misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Conferinţele preoţeşti din primăvara acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă: Educația religioasă a tineretului – temelia propășirii spirituale a neamului nostru.

Pe 24 mai, s-a desfasurat conferinţa de primăvară în Protopopiatul Câmpeni. La conferința preoțească au sustinut referate Părintele Gavril Trifa din Parohia Albac, Părintele Mera Dan din Parohia Cărpiniș și Părintele Nicoară Ionel din Parohia Poșaga de Sus.

Conferinţele se desfăşoară în cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi la ele participând preoţi din parohiile protopopiatelor, alături de reprezentanţi ai aşezămintelor monahale.

Sursa: reintregirea.ro

25 Mai 2016

Vizualizari: 98

Voteaza:

Conferinta preoteasca de primavara la Campeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE