Conferinta preoteasca de primavara la Dej

Despre Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie au discutat astazi preotii din protopopiatul Dej, in cadrul conferintei preotesti de primavara.

Sedinta a fost prezidata de Mitropolitul Clujului si a debutat la ora 10 cu o slujba de Te-Deum oficiata in biserica parohiei Dej I ce poarta hramul „Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril”.

Dupa slujba Te – Deum-ului, in sala festiva a protopopiatului a urmat conferinta cu titlul „Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei”, deschisa de cuvantul IPS Parinte Andrei. Parintele Mitropolit a indemnat la o ravna duhovniceasca si la o impartasire deasa cu cele doua taine. dar cu o mare responsabilitate inaintea lui Dumnezeu, a transmis corespondentul Radio Renasterea in protopopiatul Dej, Pr. Dan Tosa.

A urmat sustinerea unor comunicari despre Taina Spovedaniei si Sfintei Impartasanii de preotii Mircea Oprea de la parohia Cetan si Emanuel Albu de la parohia Chiuiesti. Totodata parintele inspector Nicolae Buda, care l-a insotit pe Parintele Mitropolit la conferinta preoteasca de primavara din protopopiatul Dej, a indemnat la o ravna misionara, la punctualitatea slujbelor si la o ravna catehetica cu tinerii. A anuntat si faptul ca la Cusma, protopopiatul Bistrita s-a deschis un camin de batrani ce se va ocupa de ingrijirea persoanelor varstnice singure si cu venituri mici. In cadrul conferintei IPS Mitropolit Andrei l-a felicitat si l-a premiat pr. Ioan Bolbos de la parohia Dej III, care impreuna cu grupul de tineri pe care i-a coordonat a castigat premiul al doilea la etapa eparhiala a concursului national „Sfanta Euharistie –Lumina vietii crestine”.

Conferinta preoteasca de primavara din protopopiatul Dej I a continuat cu discutii si dezbateri cu privire la problemele administrative si pastoral misionare din parohii.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

21 Mai 2014

Vizualizari: 567

Voteaza:

Conferinta preoteasca de primavara la Dej 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE