Conferinta preoteasca de primavara la Targu Mures

Conform Statului de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, la nivelul intregii Patriarhii, in fiecare an se organizeaza doua Conferinte Preotesti semestriale, in cadrul carora sunt tratate teme elaborate si propuse de Cancelaria Sfantul Sinod.

Programul-cadru pentru conferinta preoteasca din primul semestru al acestui an prevede prezentarea si tratarea temei "Sfintii Imparati Constantin si Elena, sustinatori ai Bisericii”.

Conferintele preotesti din primavara acestui an se desfasoara dupa urmatorul plan: a) Politica sociala si religioasa a lui Constantin cel Mare si relatiile dintre stat si Biserica; 
b) Viata bisericeasca in timpul lui Constantin cel Mare. 

Conferintele preotesti se vor desfasura in cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia si la ele vor participa preotii din parohiile protopopiatelor, alaturi de reprezentanti ai asezamintelor monahale. 

Prima conferinta din sesiunea de primavara a avut loc joi, 23 mai, in protopopiatul Ludus. Cea de-a doua conferinta va avea loc maine 27 mai la Targu Mures. Lucrarile vor fi prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei si vor incepe la ora 10 cu oficierea slujbei de Te Deum, continuand cu sustinerea referatelor de catre preotii Catalin Maier de la parohia "Sfanta Ana” din Targu Mures si Viorel Stoica din parohia Madaras si luarile de cuvant din partea preotilor participanti.

Sursa: reintregirea.ro

Pe aceeaşi temă

27 Mai 2013

Vizualizari: 653

Voteaza:

Conferinta preoteasca de primavara la Targu Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE