Conferinta preoteasca la Protopopiatul Onesti

La biserica “Adormirea Maicii Domnului” din comuna Brătila a avut loc luni, 10 noiembrie, conferința lunară a preoților din Protopopiatul Onești. Întâlnirea, derulată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, a avut loc după săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți în frunte cu preotul protoiereu Constantin Alupei. Acesta a evocat personalitatea Înaltpreasfințitului Eftimie, ierarhul cu cea mai lungă păstorire pe scaunul vlădicesc de la Roman, care s-a mutat la cele veșnice marți, 4 noiembrie.

Apoi, s-a dat cuvântul părintelui Adam Ionel, preot paroh la parohia Borșani, care a prezentat lucrarea sa cu titlul „Ortodoxie-Psihologie, Duhovnic-psiholog”. În această conferință părintele a făcut o paralelă între ceea ce este credința care determină cunoașterea necreatului și știința care încearcă cunoașterea creatului. Lucrarea a ridicat câteva întrebări: Ce instanță stabilește astăzi cine este sănătos sau nu? Avem nevoie de o altă putere pentru a fi ajutați, în afară de prezența lui Hristos Domnul? Ce este Ortodoxia și ce valoare are ea astăzi? Apoi, s-au prezentat aspecte din experiența personală a preoților, ca duhovnici, și câteva situații ce pot fi întâlnite în misiunea preoțească.

Părintele Protopop a mulţumit apoi tuturor celor prezenți pentru participare, anunţând sinaxa preoților din protopopiatul Onești, care va avea loc în data de 17 noiembrie, la parohia Viișoara, ca un bun început pentru postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, iar la final, a reînnoit invitația, pentru cei prezenți, de a participa la manifestările religioase din ziua de 4 decembrie, când, în Salina Tg. Ocna, cu prilejul hramului Sfintei Varvara, se va săvârși Sfânta Liturghie la care vor fi prezenți Înaltpreasfințitul Mitropolit Teodosie, Preasfințitul Varlaam, Episcop-vicar patriarhal și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sursa: epr.ro

.

11 Noiembrie 2014

Vizualizari: 493

Voteaza:

Conferinta preoteasca la Protopopiatul Onesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE