Conferinta preoteasca in Protopopiatul Targu-Bujor

Pe data de 10 noiembrie anul curent a avut loc conferinta semestriala a preotilor in Protopopiatul Targu-Bujor. In mijlocul clericilor a fost prezent si IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, care a savarsit Sfanta Liturghie in biserica Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" din acest oras.

Liturghia s-a terminat cu un Tedeum de multumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate asupra tuturor parohiilor din acest protopopiat.

A urmat intalnirea propriu-zisa a conferintei care a avut urmatoarea tema: "Aspecte practice din parohie ale savarsirii Taine Sfantului Botez si a Sfintei Cununii". S-a discutat mult despre botez in gandirea Sfantul Ambrozie, a Sfantul Chiril al Alexandriei si a Sfantul Ioan Gura de Aur, in legatura directa cu anumite aspecte concrete ale randuielii liturgice ale botezului.

S-a analizat si un set de date statistice privind numarul de cununii si botezuri savarsite in ultimul an in acesta protoierie. Sub influenta crizei economice din ultimii ani numarul copiilor botezati a scazut, la fel si numarul tinerilor care au ales sa se cunune religios. Ca solutie IPS Casian a recomandat preotilor exemplu propriu si catehizarea credinciosilor.

La final ierarhul Dunarii de Jos a apreciat in mod special Protopopiatul Targu-Bujor si toti preotii slujitori aici, pentru ca reusesc sa faca misiune cu succes intr-o zona defavorizata si cu un numar redus de credinciosi.

Sursa: edj.ro

 

.

11 Noiembrie 2011

Vizualizari: 150

Voteaza:

Conferinta preoteasca in Protopopiatul Targu-Bujor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE