Conferinta preotilor de caritate din Bucuresti

Preotii de caritate din spitalele si institutiile de asistenta sociala din Bucuresti au participat, astazi, la o noua conferinta. Intalnirea cu tema „Sfanta Euharistie, medicament pentru vesnicie” s-a tinut la Institutul National de Recuperare Fizica si Balneoclimatologie. A fost invitat sa le vorbeasca preotilor si sa raspunda la intrebarile acestora Arhim. Antim David, staretul Schitului Magureanu.

„Este Mantuitorul nostru Iisus Hristos Sfanta Euharistie.

Este Hristos real si de aceea este Doctorul trupurilor si al sufletelor noastre, Vindecatorul nostru. De aici pleaca dimensiunea Sfintei Euharistii ca si medicament pe care Mantuitorul Iisus Hristos ni-l da in primul rand pentru mantuirea sufletului, dar si a trupului. Misiunea pastorala a preotului in spital este una deosebita pentru ca probleme vietii unui om bolnav sunt cu totul altele”, a declarat pentru TRINITAS TV Parintele Arhim. Antim David, staretul Schitului Magureanu.

Ca la fiecare conferinta, in cadrul lucrarilor a fost prezentat un referat.

„Viata crestinului presupune o implicare activa in viata Bisericii. Pentru a fi un crestin activ trebuie sa te impartasesti cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos. Bolnavii care vin in acest spital, pe langa recuperarea medicala primesc si o recuperare spirituala. De ce le mai multe ori ajungem sa recuperam oameni care nu au calcat in viata lor in Biserica, dar prin participarea la sfintele slujbe si prin impartasirea cu Sfintele Taine ajung sa devina crestini ferventi”, a spus Pr. Ionut Paragina-Vasile de la capela I.N.R.F.B. - Bucuresti.

Teme legate de Anul omagial Euharistic vor mai fi abordate si la urmatoarele conferinte ale preotilor de caritate, intrucat, in misiunea lor, acestia se confrunta cu diverse situatii.

„Preotii de caritate au ridicat mai multe probleme din pastoratia lor si au exemplificat. Parintele Arhimandrit Antim David a fost receptiv si a ajutat sa se lamureasca anumite aspecte. Centrul discutiei s-a focalizat asupra constientizarii impartasirii cu Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos de catre pacientul bolnav care de fapt reprezinta inceputul vindecarii. Vrem ca aceste sesiuni sa continue pentru ca misiunea preotului in spital este una dinamica, iar problematicile sunt intr-o continua descoperire pentru care trebuie sa existe solutii”, a marturisit Pr. Horia Prioteasa, coordonatorul preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Intrunirea a fost organizata de Biroul de Asistenta Religioasa din cadrul Sectorului social-filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Sursa: basilica.ro

.

19 Iunie 2014

Vizualizari: 150

Voteaza:

Conferinta preotilor de caritate din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE