Conferinta in Protopopiatul Gherla

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, a prezidat marti, 21 iunie, conferinta preoteasca de primavara a preotilor din Protopopiatul Gherla, la care au luat parte clericii din cuprins si parintele protopop Aurel Muresan.

Lucrarile au fost precedate de un Te Deum oficiat in biserica „Sfantul Nicolae” din oras. Tema lucrarilor a fost cea generala la nivelul intregii Patriarhii Romane, „2011 – Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”.

Mai multe informatii despre conferinta preoteasca din Protopopiatul Nasaud ne-a oferit Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului: „Dupa ce am audiat referatul, care a fost foarte bine intocmit de parintele din Baita, au avut discutii pe marginea temei, care este deja binecunoscuta. Aceasta este legata de criza in care a intrat familia, Botezul, Cununia, educarea copiilor si toate celelalte aspecte legate de importanta pe care familia le are, ca institutie primara, intemeiata de Dumnezeu, in viata sociala si viata romaneasca.

Dupa ce s-a terminat conferinta am vizitat bisericile din Gherla, dupa care, am intreprins o vizita pastorala in parohia Mintiu Gherlii.”

In Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, conferintele preotesti de primavara vor continua pe 23 iunie, cand se vor reuni preotii din Protopopiatul Cluj I.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

22 Iunie 2011

Vizualizari: 428

Voteaza:

Conferinta in Protopopiatul Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE