Conferinta la Sibiu despre alimentatia sanatoasa

Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au avut posibilitatea să participe luni seara la o conferință despre nutriție și viață sănătoasă, eveniment organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filiala Sibiu, în cadrul Proiectului „Student Life”.

Conferința intitulată „Cum influențează hrana starea de sănătate” a fost susținută în Aula Magna a universității amintite, iar invitatul studenților sibieni a fost biologul, expertul în nutriție și psihologul Lavinia Bratu din Timișoara. La conferință au fost prezenți studenți de la mai multe facultăți ale universității sibiene care au aflat mai multe despre alimentația sănătoasă și efectele benefice ale acesteia asupra vieții umane.

„Am repetat de foarte multe ori cum să facem să fim mai buni zi de zi. Venind spre Sibiu m-am gândit la ce au nevoie studenții și cred că au nevoie de o minte trează, o conștiință sănătoasă. Este important să facem diferența între cele de folosință și cele înșelătoare din viața noastră, atât din punct de vedere nutrițional cât și din alte puncte de vedere. Vorbind strict desre nutriție am mers foarte mult pe această diferență între hrana naturală, hrana crescută sub soare și hrana artificială, o hrană industrială. Mi-am dorit să plece fiecare dintre cei prezenți cu gândul că de aici înainte va citi etichetele produselor, va fi atent la cât de chimizată este mâncarea sau cât de naturală și mai mult decât atât că toți vor fi atenți la ei în propria lor cercetare, în a fi mai buni cu ei, cu cei din jurul lor și-n activitățile pe care le desfășoară. Mâncarea este forma prin care ne luăm energia, o energie de viață și această energie poate să ne creasă sau poate să ne scadă din punctul de vedere al alegerilor, al minții, al viziunii. Este important ce mâncăm pentru că ești ceea ce mănânci. Ești ceea ce gândești, dar ești și ceea ce mănânci”, ne-a spus biologul dr. Lavinia Bratu

Voluntariat și activități diverse

Conferința „Cum influențează hrana starea de sănătate” a fost primul eveniment din cadrul Proiectului „Student Life”, o inițiativă prin care studenții sibieni sunt invitați să participe la diferite activități culturale, sociale și religioase.

„Proiectul nostru se adresează mediului studențesc din Sibiu și are ca scop aducerea laolaltă a studenților în activități culturale, social-filantropcie și de voluntariat. Ne propunem ca prin acest proiect să aducem câți mai mulți studenți în activitățile de voluntariat, dar și în cele din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din întrega lume din 2018. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Asociația de Tineret «Seminarium Transilvanicum» și Societatea Studenților Mediciniști Hypocrate Sibiu”, ne-a spus președintele ASCOR Sibiu, Sergiu Hodaș.

La finalul conferinței, biologul Lavinia Bratu a primit o diplomă de onoare din partea ASCOR Sibiu.

În cadrul Proiectului „Student Life” ASCOR Sibiu va organiza în perioada următoare și alte evenimente culturale și religioase dedicate în special studenților de la universitățile din Sibiu, dar și tinerilor, preoților și credincioșilor din orașul transilvănean. Astfel, miercuri, 22 noiembrie, studenții sibieni sunt invitați la o conferință susținută de actorul Dorel Vișan.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

15 Noiembrie 2017

Vizualizari: 603

Voteaza:

Conferinta la Sibiu despre alimentatia sanatoasa 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

alimentatia sanatoasa

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE