Conferinte ASCOR in Postul Mare

In Sala Mare a Primariei Municipiului Moinesti, miercuri, de la ora 16:30, pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“ din Sibiu va sustine prelegerea „Postul - exercitiu de tinerete in Hristos“. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Moinesti in colaborare cu Primaria Municipiului Moinesti si cu Liceul „Spiru Haret“ Moinesti, cu binecuvantarea Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, si face parte din seria de conferinte din Postul Mare intitulate „Trepte spre Inviere“.

Marti, 29 martie, de la 16:30, va conferentia pr. prof. dr. Vasile Gavrila de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, iar duminica, 3 aprilie, de la ora 16:30, moinestenii vor asculta o prelegere a Preasfintitului Ioachim Bacauanul. Dupa cum ne-a relatat pr. Costel Mares, protopop al Protopopiatului Moinesti, „scopul acestor conferinte este intensificarea activitatii pastoral-misionare“. In Postul Mare, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) - filiala Bacau va organiza doua conferinte pentru studentii si bacauanii interesati.

„Invierea lui Hristos, izbavire de intristare“, la Iasi

Aula Magna „Mihai Eminescu“ a Universitatii „Al. I. Cuza“ (UAIC) din Iasi va gazdui in perioada Postului Mare ciclul de conferinte „Invierea lui Hristos, izbavire de intristare“. Intrunirile vor fi organizate de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) - filiala Iasi, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Pe 22 martie invitatul tinerilor ascoreni va fi pr. Petru Pruteanu, din Republica Moldova, care va vorbi despre importanta impartasirii periodice, titlul conferintei fiind „Liturghia, dincolo de simbolism si misticism“. Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare si consiliere „Sfintii Arhangheli“ din Iasi, va sustine pe 31 martie prelegerea „Unde esti, Mangaietorule?“. Programul complet al conferintelor va fi anuntat in perioada urmatoare. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

16 Martie 2011

Vizualizari: 500

Voteaza:

Conferinte ASCOR in Postul Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE