Conferinte pastorale in Arhiepiscopia Bucurestilor

Saptamana viitoare, clericii din Arhiepiscopia Bucurestilor vor participa la conferinta pastoral-misionara de toamna, intalnire dedicata Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni. Miercuri, 19 noiembrie, se vor intalni clericii din Bucuresti si din judetul Ilfov, conferinta avand loc la Palatul Parlamentului.

„Vor participa clericii, preoti si diaconi, din toate cele sase Protopopiate din Capitala si din Protopopiatele din judetul Ilfov Nord si Ilfov Sud, alaturi de preotii de caritate din Capitala si din judetul Ilfov, preotii din spitale, din penitenciare, preotii din institutiile sociale si preotii militari. Acestora se adauga si Preacuviosii stareti si Preacuvioasele starete din Capitala si din judetul Ilfov. Programul conferintei pastoral-misionare incepe dimineata cu slujba Sfintei Liturghii care va fi savarsita in Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon-Nou de catre un sobor de preoti si diaconi, condus de Preasfintitul Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

In continuare, va fi savarsita slujba Te-Deum-ului urmand ca la ora 10.30 sa inceapa lucrarile conferintei pastoral-misionara care se vor desfasura in Sala Alexandru Ioan Cuza a Centrului international de conferinte din cadrul Palatului Parlamentului. Lucrarile vor fi conduse de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si se vor concentra pe Anului comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni“, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Alexandru Barna de la SectorulCultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

A doua zi, joi, 20 noiembrie, se vor intruni clericii din cele 4 protopopiate din judetul Prahova. Conferinta va fi organizata la Ploiesti.

„Conferinta de la Ploiesti urmeaza acelasi program liturgic si stiintific. Dimineata, incepand cu ora 08:00, se va savarsi Sfanta Liturghie in Biserica Sfanta Vineri din Ploiesti de catre un sobor de preoti condus de asemenea de catre Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel urmand ca lucrarile conferintei sa inceapa la ora 10:00 in Sala Europa a Palatului administrativ al Consiliului Judetean Prahova“, a mai explicat Pr. Cons. Alexandru Barna.

La ambele intalniri vor fi prezentate 5 referate.

„Conferinta va cuprinde in primul rand cuvantul de deschidere al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel urmat de cinci referate prezentate de profesori de teologie, de catre preoti care s-au implicat si au avut o activitate de cercetare in domeniul acesta istoric cu tematici referitoare la Sfintii Martiri Brancoveni, la contributia lor in teologie, in invatamant, in activitatea lor sociala, la contributia Sfantului Constantin Brancoveanu de sustinere a Ortodoxiei de limba greaca, un referat deosebit de interesant referitor la actualele locuri din Istanbul in care Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu a fost intemnitat, a suferit tortura si locul in care a fost martirizat, precum si informatii despre arta brancoveneasca, stilul brancovenesc si canonizarea Sfintilor Martiri Brancoveni. Trebuie mentionat faptul ca in cadrul celor doua sesiuni va fi prezentat si un film despre stadiul actual al lucrarilor la santierul Catedralei Mantuirii Neamului“, a mai spus Pr. Cons. Alexandru Barna.

Conform ultimelor date centralizate, in Arhiepiscopia Bucurestilor isi desfasoara activitatea aproximativ 1400 de clerici, dintre care 129 sunt preoti de caritate.

Sursa: basilica.ro

.

18 Noiembrie 2014

Vizualizari: 187

Voteaza:

Conferinte pastorale in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE