Conferinte preotesti in Arhiepiscopia Timisoarei

In Arhiepiscopia Timisoarei au debutat, marti, 8 octombrie 2013, conferintele preotesti de toamna, cu intalnirea clericilor din protopopiatul Timisoara I. Evenimentul a avut loc in sala de festivitati a protopopiatului si a fost precedat de obisnuitul Te Deum oficiat in biserica parohiei Timisoara-Iosefin. Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului si cu purtarea de grija a Preasfintitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, din partea Centrului eparhial, la intalnire a fost prezent pr. Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Pe temeiul celor hotarate de Sfantul Sinod la conferintele preotesti din toamna acestui an se trateaza tema: „Importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru viata si activitatea Bisericii”.

Cu aceasta ocazie, cate un preot din fiecare protopopiat va prezenta in cadrul intalnirilor un referat pe acest subiect, urmand ca apoi, cei prezenti sa aduca diferite clarificari sau completari in cadrul discutiilor pe marginea lucrarii sustinute.

Conferintele vor continua in zilele urmatoare si in celelalte protopopiate dupa cum urmeaza: Protopopiatul Lugoj- 9 octombrie; Protopopiatul Deta- 10 octombrie; ProtopopiatulSannicolau Mare- 15 octombrie, Protopopiatul Timisoara II- 16 octombrie si Protopopiatul Faget- 17 octombrie.

Conferintele preotesti sunt organizate semestrial in Arhiepiscopia Timisoarei, primavara si toamna. In cadrul acestora sunt dezbatute o serie de aspecte ce vizeaza activitatea pastoral-misionara si administrativa a clericilor din protopopiatele eparhiei, precum si probleme concrete din viata parohiilor.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Octombrie 2013

Vizualizari: 197

Voteaza:

Conferinte preotesti in Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

arhiepiscopia timisoarei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE