Conferinte preotesti de primavara la Aiud si Blaj

În Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia continuă conferinţele pastoral-misionare de primăvară.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral – misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Conferinţele preoţeşti vor începe cu oficierea unei slujbe Te Deum, lucrările urmând să fie prezidate de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei sau de părinţii consilieri delegaţi de Ierarh.

Conferinţele preoţeşti din primăvara acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă: Educația religioasă a tineretului – temelia propășirii spirituale a neamului nostru.

Astăzi, 19mai, se desfăşoară conferinţe de primăvară în protopopiatele Aiud și Blaj. La conferința preoțească de la Aiud vor susține referate Părintele Marcu Cornel din Parohia Ocna Mureș I, Părintele Emanuel Ciufudean din Parohia Stremț I și Părintele Ioan Ghibescu din Parohia Rădești.

La Blaj, în cadrul conferinței preoțești vor susține referate Părintele Daniel Ciredea din Parohia Crăciunelul de Sus, Părintele Traian Ghiurfălean din Parohia Șona și Părintele Mihai Suci din Parohia Obreja.

Conferinţele se desfăşoară în cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi la ele participând preoţi din parohiile protopopiatelor, alături de reprezentanţi ai aşezămintelor monahale.

Ultimele două conferințe preoțești din această primăvară vor avea loc la Câmpeni, în 25 mai și la Alba Iulia, în data de 16 iunie.

Sursa: reintregirea.ro

19 Mai 2016

Vizualizari: 128

Voteaza:

Conferinte preotesti de primavara la Aiud si Blaj 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Conferinte preotesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE