Conferinte preotesti de toamna in Arhiepiscopia Sibiului

Preoţii din cele şase protopopiate ale judeţului Braşov s-au întâlnit în primele două zile ale săptămânii în cadrul conferinţelor preoţeşti de toamnă, care au evocat personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur. Întâlnirile au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Prima conferinţă preoţească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc la Biserica “Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului, unde s-au întâlnit preoţii din Protopopiatele Braşov, Bran-Zărneşti şi Săcele. Alături de IPS Mitropolit Laurenţiu, în prezidiu s-au aflat protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea şi protopopul de Săcele, Sorin Şerban.

În debutul conferinţei s-a ţinut un moment de reculegere şi de rugăciune pentru victimele tragediei din clubul “Colectiv” din Bucureşti.

Conferinţa preoţească de la Braşov a avut tema “Viaţa şi opera Sfântului Ioan Gură de Aur”, iar trei preoţi din fiecare protopopiat a susţinut câte un referat legat de învăţăturile acestui mare sfânt părinte, învăţături ce pot fi folositoare şi în misiune actuală a Bisericii. Prima prezentare s-a referit la învăţăturile Sfântului Ioan Gură de Aure despre familie, al doilea referat s-a axat pe educaţia copiilor în viziunea marelui sfânt părinte, iar al treilea a tratat propovăduirea Evangheliei după modelul Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate proiectele sociale implementate de Arhiepiscopia Sibiului în parteneriat cu instituţii de profil. La final au fost discutate diverse probleme administrative.

Conferinţă la Făgăraş
A doua conferinţă preoţească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc la sediul Protopopiatelor Făgăraş 1 şi 2, fiind prezenţi preoţii din aceste două protoierii şi din Protopopiatul Rupea. Alături de IPS Mitropolit Laurenţiu s-au aflat protopopul de Făgăraş 1, Marcel Dobrea, protopopul de Făgăraş 2, Ion Tărcuţă şi protopopul de Rupea, Alexandru Petrica. Şi preoţii din aceste trei protopopiate ale judeţului Braşov au fost îndemnaţi de IPS Mitropolit Laurenţiu să se roage pentru victimele tragediei din Bucureşti şi să ajute familiile acestora.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate trei referate despre opera şi activitatea Sfântului Ioan Gură de Aur.

La conferinţa de la Făgăraş au fost prezentate ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi s-au discutat probleme administrative.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

05 Noiembrie 2015

Vizualizari: 129

Voteaza:

Conferinte preotesti de toamna in Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE