Congres international dedicat operei Parintelui Dumitru Staniloae

In perioada 2-5 octombrie 2013 se va desfasura, la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Congresul International de Teologie Receptarea operei Parintelui Dumitru Staniloae astazi.

Aceasta manifestare este organizata de Sectorul teologic-educational al Administratiei Patriarhale si Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte. Evenimentul se va desfasura la Palatul Patriarhiei din Bucuresti,.

La congres vor participa ierarhi si profesori de teologie din tara si din strainatate (Germania, Franta, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina, Grecia, Serbia) care cunosc si promoveaza teologia Parintelui D.S. in tarile din care provin.

In cadrul congresului vor fi abordate urmatoarele directii tematice:
1. Receptarea operei Parintelui Dumitru Staniloae in teologia academica, in tara si in strainatate;
2. Receptarea operei Parintelui Dumitru Staniloae in viata si in spiritualitatea monahala;
3. Receptarea operei Parintelui Dumitru Staniloae in cultura laica.

Joi, 3 octombrie 2013, la ora 9.30, va avea loc sesiunea festiva de deschidere a Congresului, in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei. In aceeasi zi, la ora 11.30, in Holul Europa Christiana al Palatului Patriarhiei va avea loc Vernisajul expozitiei Opera Parintelui Staniloae, organizata de Biblioteca Sfantului Sinod.

Sambata, 5 octombrie, la Manastirea Cernica, se va oficia slujba parastasului pentru Parintele Dumitru Staniloae, incepand cu ora 11.00.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

02 Octombrie 2013

Vizualizari: 640

Voteaza:

Congres international dedicat operei Parintelui Dumitru Staniloae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE