Congres cu tema 'Crestinismul din Occident si din Orient intre Schisma si Unitate'

CONGRES GENOVA 23 - 24 iunie 2016

“Cristianesimo d’Occidente e d’Oriente tra Scisma e Unità”
“Crestinismul din Occident si din Orient intre Schisma si Unitate"

Cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Biserica Ortodoxă Română “Sfântul Dumitru” din Genova Italia, păstorita de preotul Filip Constantin Sorin protopop al Protoieriei Liguria, organizează la aniversarea a 15 ani de existență, Congresul cu tema “Cristianesimo d’Occidente e d’Oriente tra Scisma e Unità” în zilele de 23 - 24 iunie 2016.

Congresul este organizat în orașul Genova, şi propune o întâlnire de dialog între Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Catolică.

La Congres vor participa Preasfințitul Ignatie Mureşanul, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei şi Portugaliei, Cardinalul de Genova Angelo Bagnasco, Președintele Conferinței Episcopale Italiene, preotul prof. dr. Holbea Gheorghe şi preotul prof. dr. Daniel Benga de la Facultatea de Teologie din București precum și preoți profesori de la Facultatea de Teologie din Genova.

Scopul Congresului nu este acela de a inventaria, pur şi simplu, evenimentele istorice ci de a surprinde acele aspecte, accente şi deschideri care să vină în întâmpinarea marilor întrebări şi provocări, pe care lumea modernă le adresează Bisericii, în misiunea şi lucrarea ei astăzi. Totodată evidențiază metodologii de lucru şi reflecții, căutând să individualizeze posibilități noi de apropiere între Biserica Ortodoxă şi Biserica Catolică.

A consemnat Pr. Protopop Filip Constantin Sori

Sursa: episcopia-italiei.it

Pe aceeaşi temă

22 Iunie 2016

Vizualizari: 416

Voteaza:

Congres cu tema 'Crestinismul din Occident si din Orient intre Schisma si Unitate' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE