Congresul Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana

Congresul national al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana a debutat astazi in Arhiepiscopia Clujului.

Evenimentul, aflat la cea de-a 5-a editie se va desfasura pana pe 26 septembrie la Manastirea “Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula.

Vor participa la acest congres decanii celor 15 Facultati de Teologie Ortodoxa din tara, iar tema generala a intalnirii este „Formare, calitate, competivitate in invatamantul teologic universitar contemporan”.Delegatul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la eveniment va fi Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal.

In desfasurarea programului, maine, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va savarsi o slujba de Te-Deum in biserica Manastirii Nicula.

Va urma apoi o sesiune festiva in Amfiteatrul Centrului de Studii Patristice al Manastirii Nicula.

In cadrul acestei sesiuni inaugurale Episcopul vicar Varlaam Ploiesteanul va prezenta mesajul Patriarhului Daniel, urmat de cuvantul Inaltpreasfintitului Mitropolit Andrei si de interventia domnului Acad. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si de cea a decanului Facultatii de Teologie din Cluj, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Vor urma cuvantari de intampinare din partea reprezentantilor Ministerului Educatiei si a Secretariatului de Stat pentru Culte.

Cele trei zile de discutii si prezentari de referate isi propun sa ofere participantilor sansa de a prezenta o imagine reala asupra starii invatamantului teologic universitar romanesc.

De asemenea se va incerca gasirea de solutii la diverse probleme precum: vocatia teologului, pregatirea lui duhovniceasca, impactul pregatirii teologice a tinerilor in societatea contemporana, relatia dintre teologie si experienta duhovniceasca, dar si dezvoltarea personala si profesionala a studentilor teologi.

Concluziile si propunerile intalnirii vor fi formulate intr-un document final, care va fi adoptat de toti reprezentantii Facultatilor de Teologie prezenti la acest Congres si care se va fi inaintat spre aprobare Sfantului Sinod, la proxima sedinta de lucru.

Congresul Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana este organizat o data la doi ani.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

24 Septembrie 2012

Vizualizari: 309

Voteaza:

Congresul Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE