Congresul Tinerilor Basarabeni din Romania la Alba Iulia

Duminica, 27 martie, s-au implinit 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. La Alba Iulia, Organizatia Studentilor si a Liceenilor Basarabeni a organizat Editia I a Congresului Tinerilor Basarabeni din Romania.

La congres au luat parte reprezentanti ai organizatiilor studentilor basarabeni de la Universitatile din Bucuresti, Constanta, Iasi, Suceava, Galati, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures, Alba Iulia.

Desfasurarea congresului a fost posibila cu sprijinul unor institutii locale de prestigiu, dintre care amintim: C.J.A. (Consiliul Judetean Alba); Primaria Alba Iulia, A.O.R.A. (Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia), U.A.B. (Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia), Fundatia „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s.a.

Lucrarile Congresului au debutat Vineri, 25 martie, de la ora 17.00 la Catedrala Reintregirii, cu o ceremonie religioasa de binecuvantare a participantilor la Congres dupa care in Sala Unirii, a avut loc deschiderea oficiala a lucrarilor Congresului cu luari de cuvant din partea oficialitatilor prezente.

Congresul a avut trei sesiuni de comunicari ce s-au desfasurat in Aula Mare „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie Ortodoxa:

Sesiunea I: „Integrarea tinerilor basarabeni in societatea romaneasca. „Cultura” si „culturile” (locale ale) romanilor”;

Sesiunea a II-a: „Perspectivele basarabenilor dupa absolvirea unei facultati in Romania. Un posibil dar pretios facut meleagurilor natale: identitati noi, profesioniste, maximal calificate”;

Sesiunea a III-a: „Unirea Basarabiei cu Romania din 27 Martie 1918. Relevanta supratemporala a unui act istoric complex. Bilant peste timp”.

Sursa: Radio Reintregirea
 

29 Martie 2011

Vizualizari: 363

Voteaza:

Congresul Tinerilor Basarabeni din Romania la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE