Consfatuirea profesorilor de Religie din Sectorul 6

Profesorii de Religie din Sectorul 6 al Capitalei s-au întâlnit joia aceasta, la 6 noiembrie 2014, în ședinta de lucru în sala de festivitati a Liceului Teoretic ”Tudor Vladimirescu”. La prezidiul consfatuirii s-au aflat reprezentanti ai protoieriei de sector, ai autoritatilor locale, precum și din cadrul Patriarhiei Române și al Inspectoratului Școlar. Cu acest prilj a fost încurajata încheierea unor parteneriate educationale între parohie și școala.

„A VI-a consfatuire privind ora de religie organizata în Arhiepiscopia Bucurestilor ne-a reunit astazi pentru a dezbate împreuna principalele linii directoare ale conlucrarii dintre Biserica si scoala, dintre parohii si unitaţile de învaţamânt în scopul implementarii unor programe comune având drept finalitate cresterea actului educaţional“, a spus parintele conf. dr.

David Pestroiu, consilier la Sectorul învaţamânt si activitaţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor .

Necesitatea unei mai strânse colaborari între profesorul de Religie și preotul din parohie este sustinuta și la nivelul protopopiatului.

„Ne dorim ca aceasta întâlnire sa aduca bucurie prin implicarea preoţilor în scoala, dar si prin prezenţa elevilor în Biserica cu diferite proiecte pe care noi le-am propus si pe care Arhiepiscopia Bucurestilor le-a prezentat astazi prin parintele consilier tuturor profesorilor de religie“ a declarat pentru TRINITAS TVparintele Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitala.

A fost reamintita utilitatea materialelor pe care le pune la dispozitie Editura Basilica a Patriarhiei Române, care vin în ajutorul dascalilor.

Colaboarea cu autoritatile locale este deosebit de importanta, nu doar la nivel școlar, ci și pentru identificarea cadrelor didactice pensionate, care se afla adesea în situatii dificile.

În cadrul Consfatuirii au fost exprimate și sesizari punctuale, care au în vedere activitatea și statutul profesorilor de Religie, atât în cadrul școlii, cât și în societate în general.


Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Noiembrie 2014

Vizualizari: 445

Voteaza:

Consfatuirea profesorilor de Religie din Sectorul 6 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE