Consiliul Eparhial intrunit la Timisoara

Miercuri 19 martie, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului a fost convocat Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei. Sedinta a fost prezidata de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.  In cadrul intalnirii de lucru au fost discutate probleme curente ale sectiilor administrativ-bisericeasca, culturala, economica, juridica si de asistenta sociala. Totodata, au fost puse in aplicare prevederile actului Cancelariei Sfantului Sinod nr. 1932/2014 si decizia patriarhala nr.

1/2014 privind stabilirea datei alegerii membrilor clerici si mireni in Adunarile Eparhiale din cuprinsul Patriarhiei Romane, programate luna mai a acestui an. Au fost prezentate si cele doua documente primite de la Cancelaria Sfantului Sinod, cu acest prilej fiind prezentat si aprobat ordinul circular nr. 1094/2014 adresat tuturor parohiilor din cuprinsul eparhiei Timisoarei in legatura cu alegerile noilor membrii ai Adunarii Eparhiale 2014-2018. Au fost stabilite cele zece circumscriptii electorale ale eparhiei noastre si delegatii eparhiali care vor conduce lucrarile de alegere.

Totodata, au fost stabilite toate aspectele prevazute de Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si regulamentul pentru alegerea, functionarea si dizolvarea organelor deliberative din parohiile, protopopiatele si eparhiile din Patriarhia Romana in vederea desfasurarii acestor alegeri in conditii absolut legale”, precizat pr. Ionel Popescu, vicar administrativ. Pentru conducerea lucrarilor de alegere a fost instituit biroul electoral eparhial compus din pr. Ionel Popescu, vicar eparhial; pr. Ioan Gruia Balangean, consilier juridic si pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial. „ Tot in cadrul sedintei au fost prezentate sanctiunile aplicate de Consistoriul Eparhial si aprobate de catre Chiriah, a fost completata parohia vacanta Ictar-Budint din protopopiatul Lugoj si s-au rezolvat solicitarile oficiilor protopopesti privind unele modificari ale statului de personal prin incadrarea sau incetarea incadrarii unor neclerici sau prin infintarea sau desfintare unor posturi neclericale la nivelul eparhiei. Sectiile economica, juridica, de patrimoniu si constructii au prezentat spre dezbatere si aprobare problemele legate de bunul mers al vietii administrativ-gospodaresti din eparhie. Au fost aprobate ori respinse contracte de inchiriere si arendare inaintate de parohii prin oficiile protopopesti si a fost analizat stadiul lucrarilor de constructie de la Asezamantul pentru persoane varstnice „Sfantul Ierarh Nicolae” de la Checea, stabilindu-se si masuri concrete de finalizare ale acestora”, a mai spus pr. Ionel Popescu.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

20 Martie 2014

Vizualizari: 146

Voteaza:

Consiliul Eparhial intrunit la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE