Copiii de la Centrul Educational „Sfantul Nicolae” din Alba Iulia s-au bucurat zilele trecute de activitati pline de aventura menite sa le dezvolte curajul, lucrul in echipa, abilitatile de comunicare si sa ii responsabilizeze personal si social.
Cei 25 de beneficiari ai centrului educational au petrecut cateva ore in zona cu ateliere si trasee de dezvoltare personala amenajate pe Dealul Mamut din Alba Iulia. Mai intai, copiii au urmat un „atelier scoala” in cadrul caruia au invatat cum sa foloseasca echipamentul de protectie si ce reguli trebuie sa respecte.
„Atelierele educationale” sunt infiintate in cadrul proiectului „Retea interregionala de centre educationale”, proiect derulat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru si Vest si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acestea presupun trasee alcatuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloane pe care le poti parcurge folosind echipamentul corespunzator de alpinism prin traversare sau catarare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi si grinzi, care corespund standardelor europene.
Proiectul „Retea interregionala de centre educationale” este implementat in parteneriat cu Arhiepiscopia Timisoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mures, DGASPC Timis, Inspectoratul Scolar Judetean Alba, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Asociatia Filantropia Ortodoxa – Filiala Reghin.
Prin acest proiect a luat nastere cea mai mare retea de centre educationale din Patriarhia Ortodoxa Romana, intr-un context in care societatea romaneasca se confrunta cu grave probleme sociale si economice precum si cu o degradare tot mai accentuata a valorilor morale si spirituale. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si mentinerea in sistemul de educatie a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest.
Proiectul a presupus infiintarea a 16 centre educationale respectiv in judetul Alba la Alba Iulia, Baia de Aries, Aiud, Ocna Mures, Sebes, Valea Lunga, Rosia de Secas, Silivas, in judetul Mures la Ludus, Sangeru de Padure, Reghin si in Timis la Timisoara, Deta, Lugoj, Sannicolau Mare si Faget. In cadrul acestora sunt beneficiari cate 25 de copii din familii sarace sau aflati in risc de abandon scolar. Acestia beneficiaza zilnic de o masa calda si o gustare rece, sprijin in efectuarea temelor si meditatiilor pentru scaderea riscului de esec scolar.
Biroul de presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia .
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.