Corul 'Il Gardellino', calificat la etapa nationala a concursului ”Laudati pe Domnul!”

Corul “Il Gardellino” al parohiei ”Inaltarea Domnului” din Cluj-Napoca va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa nationala a concursului ”Laudati pe Domnul!”. Astazi, 26 septembrie 2013, s-a desfasurat la Cluj-Napoca etapa mitropolitana a competitiei nationale, ce a adus in fata juriului de specialitate 3 coruri din cuprinsul Mitropoliei: corul ”Il Gardellino” al parohiei “Inaltarea Domnului” din Cluj-Napoca, corul “Lumina Lina” al Bisericii ”Sf. Vineri” din Episcopia Salajului si corul ”Solemnis” al parohiei ”Nasterea Domnului” din Satu Mare. Competitia s-a desfasurat la Biserica ”Schimbarea la Fata” de pe B-dul Eroilor, in prezenta IPS Parinte Mitropolit Andrei si a credinciosilor veniti sa asiste la eveniment.

Corurile au fost evaluate de un juriu de specialitate al carui presedinte a fost decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, pr.

prof. Vasile Stanciu.

In urma notelor obtinute din partea juriului, corul care va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa nationala a concursului “Laudati pe Domnul!”, este corul ”Il Gardellino” al parohiei ”Inaltarea Domnului” din Cluj-Napoca.

La finalul concursului, IPS Parinte Andrei a felicitat corurile participante pentru ravna si stradania de care au dat dovada. Inaltpreasfintia sa a subliniat totodata si faptul ca muzica, dintotdeauna a fost un mijloc de a-I aduce Slava lui Dumnezeu: “In multe locuri Sfanta Scriptura ne indeamna sa-I aducem Slava lui Dumnezeu prin cantat. De exemplu, David, cantaret prin excelenta, in Psalmii lui, aminteste de multe ori lucrul acesta, Toata suflarea sa laude pe Domnul!(Ps 160). Sfantul Pavel le scria efesenilor ca cine are inima buna sa cante Psalmi. Asa ca toate aceste afirmatii ale Scripturii ne stimuleaza ravna de a-I canta lui Dumnezeu din toata inima.”

Etapa nationala a concursului ”Laudati pe Domnul!” va avea loc in data de 27 octombrie.

Autor: Alexandra Anderes

Sursa: radiorenasterea.ro

.

27 Septembrie 2013

Vizualizari: 225

Voteaza:

Corul 'Il Gardellino', calificat la etapa nationala a concursului ”Laudati pe Domnul!” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE