Corul Kinonia va concerta in Episcopia Devei si Hunedoarei

Joi, 26 aprilie, in Episcopia Devei si Hunedoarei are loc o conferinta teologica, la care vor participa, pe langa ierarhi de seama ai Bisericii Ortodoxe Romane, si diverse personalitati ale vietii culturale hunedorene.

La invitatia Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, la aceasta mainfestare a culturii va participa si Intaistatatorul Eparhiei noastre, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Ierarhul nostru va fi insotit de corul Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei, aflat sub bagheta Pr. Arhid. Drd.

Adrian Cristian Mazilita, care va sustine un concert pentru cei prezenti la conferinta din urbea hunedoreana.

Repertoriul cuprinde cantari bizantine pascale, melodii armonizate, precum si cantece populare cantate la unison.
Corul barbatesc Kinonia a luat fiinta in luna august 2005, avand ca scop inviorarea vietii muzicale corale in Drobeta Tr. Severin, spre lauda lui Dumnezeu si bucuria ascultatorilor.

Numele corului provine de la termenul grecesc “kinonia” care se traduce prin “comuniune”, si, intr-adevar, muzica este cea mai in masura sa realizeze prin cantec comuniunea dintre oameni.

Corul Kinonia are in componenta sa coristi angajati ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei – clerici si mireni – studenti teologi, cantareti ai Catedralei Episcopale din Drobeta Tr. Severin, precum si studenti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

26 Aprilie 2012

Vizualizari: 188

Voteaza:

Corul Kinonia va concerta in Episcopia Devei si Hunedoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

corul kinonia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE