Corul Kinonia, in spectacol la Timisoara

Sala Capitol a Filarmonicii din Timisoara va gazdui vineri, 11 octombrie, cu incepere de la ora 19,00, un spectacol de gala, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infratirea oraselor Timisoara si Rueil-Malmaison din Franta. Evenimentul se bucura de participarea extraordinara a pianistului francez Pascal Amoyel, a orchestrei Filarmonicii Banatul si a corului de muzica bizantina Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Spectacolul intitulat „Libertatea are chipul lui Dumnezeu”, in regia lui Gavriil Pinte, este realizat dupa Jurnalul Fericirii, de Nicolae Steinhardt. Evenimentul este organizat cu sprijinul Mitropoliei Banatului, Primaria Timisoara, Filarmonica Banatul, Asociatia pentru un Pamant Fericit si Asociatia Culturala Kratima.

Isi vor da concursul pe scena timisana actori de renume, precum: Maria Ploae, Damian Oancea, Franz Kattesch, Cristina Prelipcian, Gelu Dobrea.Nascut din necesitatea de a rememora momente cruciale ale istoriei romane recente, adesea trecute sub semnul uitarii, al nepasarii, dar si din dorinta de a suscita o reflectie a tinerilor de astazi asupra sensului real al vietii si a realei fericiri, spectacolul „Libertatea are chipul lui Dumnezeu” isi propune sa aduca o noua lumina asupra unei realitati aparent paradoxale: cea a transformarii temnitelor rosii in taram eliberator, aducator de bucurie si de liniste. Daca prima parte a spectacolului are ca punct de plecare „Jurnalul Fericirii”, al lui Nicolae Steihardt, de la a carui nastere s-au implinit 100 de ani in 2012, partea a II-a aduce in prim plan un alt mod de exprimare prins in menghina „anti-intelectuala” a comunismului : muzica lui Erich Bergel, pe care detentia de la Balta Alba l-a transformat in autor al unei capodopere unanim recunoscute: „varianta Bergel” pentru orchestra a “Artei Fugii”.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

07 Octombrie 2013

Vizualizari: 159

Voteaza:

Corul Kinonia, in spectacol la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Corul Kinonia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE